Activiteit

Infoavond PSA: prostaat specifiek antigen of patiënten schrikaanjager? (Gent)

Prostaatcellen en prostaatkankercellen scheiden PSA (prostaat specifiek antigen) af, een eiwit dat er voor zorgt dat het sperma vloeibaar is zodat de zaadcellen zich gemakkelijk kunnen bewegen. PSA komt ook in de bloedbaan terecht. Normaal is dat zeer beperkt. 

Uit onderzoek blijkt dat bij een zeer hoge PSA-waarde (>10 ng/ml.) in het bloed de kans op prostaatkanker groot is. Een lage PSA-waarde sluit het bestaan van prostaatkanker niet uit. Verder wijst een verhoging van het PSA niet altijd op prostaatkanker. Het kan immers gaan om een prostaatontsteking. En er is niet altijd een probleem. Want naarmate een man ouder wordt, vergroot zijn prostaat en dan stijgt de PSA-waarde ook. 

Toch beschouwt men een PSA-waarde van 3 of 4 ng/ml, in de juiste context geplaatst, meestal als signaal voor verder onderzoek. Voor de opvolging van een prostaatkankerpatiënt is de stijging van de PSA-waarde en de periode waarin dat gebeurt belangrijk. Tijdens deze infoavond verneem je meer over de PSA-test en vooral het gebruik ervan. 
 

Wanneer

maandag 1 april 2019 van 19u tot 21u


Waar

UZ Gent (Auditorium C, ingang 48), C. Heymanslaan 10, 9000 Gent


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via de website van UZ GENT of T. 09 332 22 78.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wat is een ereloonsupplement?

Wat is een ereloonsupplement?

Blog 5 december 2018

In sommige gevallen moet je als patiënt in een ziekenhuis een ereloonsupplement betalen. Wat houdt zo’n supplement in? En belangrijker: hoe bescherm je jezelf tegen eventuele hoge kosten? Kom alles te weten over het ereloon in deze blogpost.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena