Activiteit

Infoavond Prostaatbehandelingen en urineverlies (Gent)

Naarmate een man ouder wordt, vergroot zijn prostaat. Dat kan leiden tot moeilijk plassen, nadruppelen en urgentie- of aandrangincontinentie. Ook door ziekte kun je de controle van de sluitspier van je urinebuis verliezen. Is er zenuwbeschadiging als gevolg van een ingreep dan kun je urine verliezen tijdens het niezen, hoesten, lachen of tillen. Ongewild urineverlies kan ook veroorzaakt worden door ziekten zoals diabetes en MS of door medicijnen. Ongeacht de oorzaak, ongewild urineverlies is altijd vervelend. Als het ’s nachts gebeurt dan kunnen anderen er ook last van hebben.

Tijdens deze infoavond krijg je een overzicht van de verschillende vormen van ongewild urineverlies. Meestal is het geen alarmsignaal van kanker. Wel is het meestal een (tijdelijk) gevolg van een prostaatbehandeling. En het is een duidelijk signaal om je vaste huisarts te raadplegen. Die kan je helpen bij het zoeken naar de oorzaken en je gericht doorverwijzen voor behandeling. Want ongewild urineverlies is geen normaal gevolg van het verouderingsproces.

Wanneer

maandag 12 november 2018 van 18u tot 21u


Waar

UZ Gent (Auditorium C, ingang 48), C. Heymanslaan 10, 9000 Gent


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via de website van UZ GENT of T. 09 332 22 78.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gezond eten start met gezond winkelen

Gezond eten start met gezond winkelen

Nieuwsberichten 19 april 2019

Carrefour en Partena Ziekenfonds geven gratis voedingsadvies via diëtisten in de winkel. Wie gezond wil eten, moet ook de juiste aankopen doen. Maar daar wringt het schoentje, want er bestaan veel misvattingen over wat nu juist gezonde voeding is. Om dit aan te pakken, lanceren Carrefour en Partena Ziekenfonds samen een actiemaand. Elke zaterdag in mei kunnen klanten samen met een erkend diëtist hun winkelkarretje vullen.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena