Activiteit

Infoavond Prostaatbehandelingen en urineverlies (Gent)

Naarmate een man ouder wordt, vergroot zijn prostaat. Dat kan leiden tot moeilijk plassen, nadruppelen en urgentie- of aandrangincontinentie. Ook door ziekte kun je de controle van de sluitspier van je urinebuis verliezen. Is er zenuwbeschadiging als gevolg van een ingreep dan kun je urine verliezen tijdens het niezen, hoesten, lachen of tillen. Ongewild urineverlies kan ook veroorzaakt worden door ziekten zoals diabetes en MS of door medicijnen. Ongeacht de oorzaak, ongewild urineverlies is altijd vervelend. Als het ’s nachts gebeurt dan kunnen anderen er ook last van hebben.

Tijdens deze infoavond krijg je een overzicht van de verschillende vormen van ongewild urineverlies. Meestal is het geen alarmsignaal van kanker. Wel is het meestal een (tijdelijk) gevolg van een prostaatbehandeling. En het is een duidelijk signaal om je vaste huisarts te raadplegen. Die kan je helpen bij het zoeken naar de oorzaken en je gericht doorverwijzen voor behandeling. Want ongewild urineverlies is geen normaal gevolg van het verouderingsproces.

Wanneer

maandag 12 november 2018 van 18u tot 21u


Waar

UZ Gent (Auditorium C, ingang 48), C. Heymanslaan 10, 9000 Gent


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via de website van UZ GENT of T. 09 332 22 78.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Blog 24 mei 2019

Kinderen! Ze zijn een hoop werk. Je krijgt nooit de energie terug die je erin steekt. Ze kosten handen vol geld. Je bent nooit meer zorgeloos. Je me-time is onbestaande. Om dan nog maar te zwijgen over de impact die ze hebben op je relatie. En ook al doe je alles juist, ze draaien op de koop toe toch niet altijd uit zoals je vooraf had gedacht! Dus rationeel gezien wil je toch geen kinderen? Maar zo werkt het helaas niet...

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena