Activiteit

Infoavond Blaaskanker (Edegem)

Elke jaar worden in België ongeveer 2.250 nieuwe gevallen van blaaskanker vastgesteld, in verschillende stadia. In ongeveer de helft van de gevallen is dat in een gevorderd stadium, als ze er al uitzaaiingen zijn. Is preventie of vroegtijdige opsporing dan niet mogelijk?

Voor vroegtijdige opsporing is momenteel niet mogelijk. De oorzaken zijn niet gekend. En in het beginstadium zijn er vrijwel geen klachten. We weten wel dat het risico op blaaskanker zeer hoog is bij bepaalde beroepen en vooral bij rokers. Bij klachten zoals bloed in de urine, pijn bij het plassen en vaak moeten plassen ga je best zo snel mogelijk naar je huisarts voor verder onderzoek. Voor elk stadium van blaaskanker is er een aparte specifieke behandeling. 
Tijdens deze infoavond verneem je hier meer over. Er is ook aandacht voor rookstopbegeleiding en psychologische ondersteuning.

Wanneer

Dinsdag 2 oktober 2018 van 19u tot 21u


Waar

UZA, Auditorium Kinsbergen (route 12), Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem De parking van het UZA bereikt u via het rondpunt in de Drie Eikenstraat 655 in Edegem (GPS-coördinaten: 51.15500, 4.41220)


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via de website van UZA. Schrijf je in vóór vrijdag 28 september 2018.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Pilar: About yesterday

Gastblogger Pilar: About yesterday

Blog 29 april 2019

Ik had er een helse nacht op zitten zonder slaap. Ik kon me amper bewegen en vond geen houding die de pijn wat dragelijker maakte. Op mijn rug blijven liggen lukte niet aangezien ik dan door de druk op mijn borstbeen het gevoel kreeg dat ik niet kon ademen... 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena