Activiteit

Infoavond Autorijden en dementie (Turnhout)

Als je je rijbewijs gaat halen bij de gemeente moet je vooraf een verklaring afleggen dat je medisch in staat is om in alle veiligheid te rijden. Krijg je nadien te horen van een arts dat een bepaalde ziekte, afwijking of behandeling je rijvaardigheid in het gedrang brengt, dan moet deze arts je daarover informeren én je wijzen op je verplichtingen betreffende het gebruik van je rijbewijs.

Om welke verplichtingen gaat het? Geldt dat enkel bij dementie? Neen, als je naast dementie bijvoorbeeld ook nog eens diabetes had dan had je dat al vroeger moeten reageren. Geldt dat enkel voor het autorijden? Neen, het geldt bijvoorbeeld ook voor het rijden met je bromfiets. Als je niet meer met je eigen wagen mag rijden, mag je dat dan met die van iemand anders doen? Neen. 
Welke sancties zijn er? Doe je dat niet dan ben je niet meer verzekerd. Er zijn ook nog strafsancties mogelijk. 

In bepaalde gevallen en binnen bepaalde beperkingen kun je opnieuw een rijbewijs bekomen. Daarvoor moet je eerst slagen in een rijvaardigheidstest in een van de provinciale centra van CARA (Centrum voor Rijgeschiktheid en Voertuigaanpassing). 

Tijdens deze infoavond komt dit aan bod. Je krijgt heel wat praktische tips om dit delicate maar erg belangrijk thema aan te pakken, vooral als er een gebrek is aan ziekte-inzicht bij de patiënt en als sommige van zijn naasten zich niet bewust zijn van de mogelijke gevolgen. 


Wanneer

Dinsdag 25 september 2018 van 19u30 tot 21u30


Waar

WZC De Wending "Het Kaffee", Albert Van Dyckstraat 18, 2300 Turnhout


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is niet nodig maar kan via jongdementieturnhout@alzheimerliga.be.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Blog 24 mei 2019

Kinderen! Ze zijn een hoop werk. Je krijgt nooit de energie terug die je erin steekt. Ze kosten handen vol geld. Je bent nooit meer zorgeloos. Je me-time is onbestaande. Om dan nog maar te zwijgen over de impact die ze hebben op je relatie. En ook al doe je alles juist, ze draaien op de koop toe toch niet altijd uit zoals je vooraf had gedacht! Dus rationeel gezien wil je toch geen kinderen? Maar zo werkt het helaas niet...

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena