Activiteit

Infoavond Alzheimer en dementie, een wetenschappelijk benadering (Alsemberg)

We leven steeds langer. Dat zorgt voor heel wat uitdagingen. Er zijn ziektes zoals kanker, diabetes en dementie die vooral ouderen treffen. Maar daarom mag je ouderen nog niet als zorgbehoevende, chronische zieken afschilderen. Ouderen vervullen nog steeds een belangrijke rol in onze samenleving.

Voor hun noden en hun gezondheid is er gelukkig ook meer aandacht. In deze lezing komt dementie aan bod. Er is vooral aandacht voor de ziekte van Alzheimer. Hoe verloopt deze ziekte? Is preventie mogelijk? Is dat verschillend voor man en vrouw? Hoe worden nieuwe behandelingen ontwikkeld? 

Recent was het terug even schrikken zoals begin 2018. Een groot farmaceutisch bedrijf stopte immers met 2 alzheimerstudies. Welke gevolgen heeft dat voor het wetenschappelijk onderzoek? Je krijgt het antwoord op al deze vragen van Professor Christine Van Broeckhoven. Zij is wereldberoemd voor haar baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar onder meer dementie.

Wanneer

Donderdag 14 maart 2019 van 19u30 tot 21u30


Waar

Qaly@Beersel, Beukenbosstraat 9, 1652 Alsemberg


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via info@qaly.be of op 02 221 01 70.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Pilar: About yesterday

Gastblogger Pilar: About yesterday

Blog 29 april 2019

Ik had er een helse nacht op zitten zonder slaap. Ik kon me amper bewegen en vond geen houding die de pijn wat dragelijker maakte. Op mijn rug blijven liggen lukte niet aangezien ik dan door de druk op mijn borstbeen het gevoel kreeg dat ik niet kon ademen... 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena