Activiteit

Infoavond Acute rugpijn (Gent)

Veel mensen krijgen ooit rugpijn. Dit is niet altijd het gevolg van een plotse, specifieke gebeurtenis zoals een verkeerde beweging. Onderzoek brengt bij acute rugpijn meestal geen letsel aan het licht. In veel gevallen gaat die pijn vanzelf over. Moet je dan niets doen? Welke rol is voor je vaste huisarts weggelegd?

Alles start met een goede diagnose, een correcte behandeling van de onderliggende oorzaak en een optimale pijnbestrijding. Daarvoor kun je bij je huisarts terecht. In bepaalde gevallen moet hij je onmiddellijk doorverwijzen naar de spoedgevallendienst van een ziekenhuis. Hij kan je ook gericht naar gespecialiseerde zorgverleners doorverwijzen voor verder onderzoek, begeleiding en behandeling. 

Want de behandeling van acute rugpijn mag niet beperkt blijven tot pijnbestrijding. Is er sprake van een slechte lichaams- of werkhouding, overgewicht of een inactieve leefstijl dan is een multidisciplinaire aanpak belangrijk om herhaling en chronificatie van (lage) rugpijn te vermijden. Tijdens deze infoavond komt dit aan bod.

Wanneer

woensdag 21 november 2018 van 18u30 tot 21u30


Waar

AZ Maria Middelares, Wetenschappelijke HUB, Buitenring Sint-Denijs 30, 9000 Gent


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan tot 19 november 2018 via de website van AZ Maria Middelares

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Pilar: About yesterday

Gastblogger Pilar: About yesterday

Blog 29 april 2019

Ik had er een helse nacht op zitten zonder slaap. Ik kon me amper bewegen en vond geen houding die de pijn wat dragelijker maakte. Op mijn rug blijven liggen lukte niet aangezien ik dan door de druk op mijn borstbeen het gevoel kreeg dat ik niet kon ademen... 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena