Gezondheid en preventie

Apps voor je gezondheid

Naast gezondheidstesten helpen gezondheidsapps je om je gezondheid beter op te volgen. Bepaalde apps zullen in de toekomst terugbetaald worden via de wettelijke ziekteverzekering. Ondertussen betaalt Partena Ziekenfonds al enkele apps terug. 

MHealth: Alle veilige gezondheidsapps op één website

Gezondheidsapps kunnen een echte meerwaarde betekenen voor je gezondheid, op voorwaarde dat ze veilig, kwaliteitsvol en betrouwbaar zijn. Daarom heeft de overheid een kwaliteitscontrole ontwikkeld. Het controlesysteem van de overheid is nog in volle ontwikkeling. Er staan dan ook nog maar een paar goedgekeurde apps op de site. Maar dat zal gauw toenemen, want producenten en bedrijven kunnen hun mobiele toepassingen aanmelden om ze te laten beoordelen.

Fibricheck app: monitor je hartritme

De app Fibricheck kan helpen om voorkamerfibrillatie snel op te sporen. Dit is de meest voorkomende hartritmestoornis, waarbij de hartslag veel te hoog is, en het hart ook onregelmatig klopt.

Fibricheck is bruikbaar op voorschrift van de (huis)arts. De app is zeer gebruiksvriendelijk: je legt je vinger op de camera en je hartslag wordt een minuut lang gemeten. Die gegevens worden doorgestuurd naar een databank bij je arts.

Fibricheck kost 25 euro per maand en wordt nog niet terugbetaald door de wettelijke ziekteverzekering. Partena Ziekenfonds voorziet daarom een tegemoetkoming van 30 euro per jaar.

moveUP: gepersonaliseerde revalidatie

Na een heup- of knieoperatie kan je chirurg, ziekenhuis of kinesitherapeut je aanbevelen om gebruik te maken van een revalidatieapp zoals moveUP.

Hiermee ontvang je dagelijks een gepersonaliseerd revalidatieprogramma. Je wordt continu opgevolgd door een gespecialiseerd medisch team, ook tijdens het weekend en in het buitenland.

Partena Ziekenfonds voorziet een tegemoetkoming van 30 euro per jaar aan leden die in het kader van een orthopedische ingreep aan heup en/of knie gebruik maken van een revalidatieapp.

SkinVision app: controleer huidvlekjes

Partena Ziekenfonds vindt het belangrijk dat je zelf je gezondheid in de gaten kunt houden. Daarom ondersteunen we de SkinVision app. Daarmee weet je binnen 30 seconden of een plekje op je huid verdacht is of niet.

Koop de app vóór 31 juli en betaal 15 euro ipv 30 euro voor een jaar!

Syndo app: voor hartpatiënten

De Syndo-app is er op doktersvoorschrift voor patiënten met hartfalen of hartinfarct die acuut behandeld of opgenomen werden. Via de app kan je arts je toestand opvolgen, krijg je meldingen wanneer je je medicatie moet nemen, en tips voor een gezonde levensstijl.  Je communiceert ook met je persoonlijke gezondheidscoach.

De eerste 100 Partena-klanten die instappen, kunnen de app gratis gebruiken gedurende 6 maanden. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Contacteer Partena Ziekenfonds
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena