Waarom #ikpoetsgoed?

Partena Ziekenfonds ondersteunt je gezondheid graag met info, tips, kortingen en voordelen. Vandaar ook deze actie #ikpoetsgoed.


Ik poets goed

Lach jij graag je tanden bloot?

Een mooi en gezond gebit begint bij de tijd die je besteedt aan het verzorgen van je tanden. Onze campagne #ikpoetsgoed zet alle slimme verzorgingstips nog eens op een rijtje. En biedt jou de kans om een degelijke elektrische tandenborstel aan te kopen met dubbel voordeel!

 Je mond goed verzorgen

Gezonde tanden zijn niet alleen belangrijk voor een mooie stralende glimlach, maar er is nog zoveel meer. Zo zorgen een gezonde mond en tanden ervoor dat je vlot kunt spreken en eten. En gaat het niet goed met je mondgezondheid, dan heeft dat meestal ook gevolgen voor de rest van je lichaam. Uit studies blijkt dat een slechte tandhygiëne een concrete impact kan hebben op bepaalde chronische aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaataandoeningen of ademhalingsziektes. Sommige mond- en tandziektes ontwikkelen zich op hun beurt tot chronische aandoeningen. Je tanden goed verzorgen, en tijdig laten controleren door een professional zijn dus een uitstekende investering in je algemene gezondheid.

 Tijdig naar de tandarts

Naast zelf goed voor je tanden te zorgen, is het natuurlijk ook belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan. Die kan eventuele problemen tijdig opsporen en grote problemen met je gebit helpen voorkomen. Nochtans is een tandartsbezoek niet zo evident voor veel mensen… Onderzoek toont aan dat 26,6% van de Belgen nooit naar de tandarts ging in drie opeenvolgende jaren. Vooral de allerjongsten en alleroudsten scoren slecht. En de 18- tot 44-jarigen doen het niet zoveel beter… Onderzoek van het RIZIV wijst uit dat bijna 45 procent van de bevraagden eigenlijk geen echte reden heeft om niet naar de tandarts te gaan. Het komt er als het ware gewoon niet van. 23,3 procent vindt dat ze niet naar de tandarts moeten gaan als ze geen problemen ondervinden met hun gebit. Opvallend is ook dat 18,1 procent van de mensen bang is van de tandarts. 16,4 procent gaat niet om financiële redenen, en 13,4 procent heeft er geen tijd voor. Dat allemaal terwijl minstens één keer per jaar preventief naar de tandarts gaan een groot verschil kan maken voor je gebit op lange termijn.

 Gezond eten en drinken

Wat je eet en drinkt heeft natuurlijk een effect op de gezondheid van je gebit. Zo zijn gesuikerde dranken en voedingswaren schadelijk voor je tandglazuur, en is het belangrijk dat je je gebit af en toe rust gunt: de hele dag door eten en sneukelen doet de gezondheid van je gebit geen deugd. Zelfs bij kinderen, die nog van tanden moeten wisselen, zijn die gezonde eet- en drinkgewoonten van belang om later een gezond gebit te kunnen ontwikkelen.

Ik Poets Goed

Dubbel voordeel op je elektrische tandenborstel van Oral-B!

Tot eind juni krijg je als lid van Partena Ziekenfonds tot 65 euro van de aankoopprijs van je elektrische tandenborstel! Ontdek je voordeel op elektrische tandenborstels voor elke leeftijd, én op opzetborsteltjes. Koop ze op shopavita.be en ontvang 10% extra korting.


Bekijk de Actie Oral-B 10% korting op shopavita.be
Ik poets goed actie Oral B
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena