Blog Gezin Zwangerschap: de eerste symptomen Wat zijn de eerste tekenen of symptomen die in die richting van zwangerschap wijzen? En wat doe je als de urinetest positief is? Gelukkig sta je er niet alleen voor. Hieronder vind je een checklist die je wegwijs maakt tijdens je prille zwangerschap.
Blog Gezin Je zwangerschap maand per maand: de checklist Je bent zwanger: proficiat! Zwangerschapsverlof aanvragen, kraamzorg regelen? Wat moet je eigenlijk wanneer plannen? Ontdek het in deze checklist.
Blog Gezin De voordelen van Partena bij een zwangerschap Partena Ziekenfonds ondersteunt je zwangerschap met kortingen, diensten en voordelen. En natuurlijk krijg je een cadeautje. Kies voor onze geboortepremie of de babyrekening die je kunt besteden in shopavita.be.
Blog Gezin Prenatale oefeningen: een houvast tijdens de zwangerschap én de bevalling Wil je je lichaam voorbereiden op je bevalling? Prenatale oefeningen die je volgt bij een kinesitherapeut helpen je zowel fysiek als mentaal sterker te staan. Overweeg ook postnatale kine.
Blog Gezin Vraagt een zwangerschap om extra vitamines? Je baby en jijzelf halen de meeste vitamines en mineralen uit een gezonde voeding. Tijdens de zwangerschap heb je echter vaak net iets meer behoefte aan vitamines en mineralen.
Blog Gezin Wat met je voeding tijdens je zwangerschap? Een zwangerschap is geen reden om voor twee te eten. Eet vooral gevarieerd, gezond en in normale porties. Met sommige soorten voeding ben je tijdens je zwangerschap beter voorzichtig.
Blog Gezin Sporten tijdens je zwangerschap: een goed idee? Mag je alles doen tijdens de zwangerschap? Hoe zit het met sport en waar moet je op letten als je gaat werken? Ontdek je welke activiteiten wel en niet kunnen tijdens de zwangerschap.
Blog Gezin Zwanger en vaccins, wat zijn de gevaren? Je baby groeit, wordt steeds sterker, je voelt hem voor het eerst bewegen, ... Met enkele vaccinaties kun je ervoor zorgen dat je kindje nog beter beschermd wordt.
Blog Gezin Mag je medicijnen nemen tijdens je zwangerschap? Elk geneesmiddel dat je tijdens je zwangerschap neemt, wordt ook door je baby opgenomen. Wees voorzichtig met medicijnen en neem geen geneesmiddelen zonder advies van je dokter.
Blog Gezin En dan... ken je het geslacht van je baby Je staat te popelen om het geslacht van je kindje te weten te komen. Vanaf wanneer kun je te weten komen of je een jongetje of een meisje verwacht?
Blog Gezin Verdoving bij de tandarts tijdens je zwangerschap Ben je zwanger en plan je binnenkort een bezoek aan de tandarts? Dan zijn er enkele zaken waar je best rekening mee houdt.
Blog Gezin Bloedverlies tijdens de zwangerschap, wat te doen? Het is even schrikken als je tijdens je zwangerschap plots bloed verliest. Wat is de oorzaak van bloedverlies tijdens je zwangerschap? En moet je elk bloedverlies melden aan je gynaecoloog?
Blog Gezin Vruchtwaterpunctie, betrouwbaar, of? Met een vruchtwaterpunctie kunnen artsen genetische en/of erfelijke aandoeningen detecteren. Voor en door wie, wanneer en hoe verloopt zo'n vruchtwaterpunctie?
Blog Gezin Zwanger en je buikspieren trainen: een goed idee? Sporten als je zwanger bent, is goed voor jou en je baby. Maar hoe zit het met je buikspieren? Welke buikspieren mag je trainen? En hoe train je die? Welke moet je met rust laten?
Blog Gezin NIPT-test: vroeg, nauwkeurig en veilig Down opsporen Je verwacht een kindje. Proficiat! Je gynaecoloog doet maandelijkse tests om te kijken of alles goed gaat met jou en je baby. Sinds kort bestaat een nieuwe test om het Downsyndroom vroeg én nauwkeurig op te sporen.
Blog Gezin Zwangerschapsdiabetes: kleine symptomen, grote gevolgen Zwangerschapsdiabetes is een aandoening die meer en meer vrouwen treft. Daarom is het belangrijk om extra waakzaam te zijn. Net zoals bij andere vormen van diabetes zijn de symptomen niet altijd even duidelijk.
Blog Gezin Incontinentie na zwangerschap en bevalling Zwanger zijn is niet altijd rozengeur en maneschijn. Over de meeste ongemakken, zoals misselijkheid of vermoeidheid, praten zwangere vrouwen heel gemakkelijk. Maar ongewenst urineverlies is vaak taboe.
Terminologie Gezin Wat is een buitenbaarmoederlijke zwangerschap? Eén op honderd zwangerschappen is een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. De bevruchte eicel nestelt zich in op een andere plek dan in de baarmoeder. Wat zijn de symptomen? En wat te doen?