Goed poetsen

Een mooi en gezond gebit begint bij de tijd die je besteedt aan het verzorgen van je tanden. Goed poetsen, hoe doe je dat? Hier vind je de belangrijkste verzorgingstips op een rijtje.

Ik poets goed

Tip

Poets je tanden minstens twee keer per dag, en minstens 2 minuten lang, om tandplak te verwijderen.

Partena-voordeel!


Krijg als lid van Partena Ziekenfonds 10% korting op tandverzorgingsproducten bij Shopavita.be, zoals bv. elektrische tandenborstels van Oral-B.

Weetje

Poetsen helpt je aan een frisse adem en zorgt dat er geen etensresten tussen je tanden blijven zitten. Maar er is meer: door te poetsen haal je ook tandplak weg, een soort kleverige film die zich tijdens de dag vanzelf op je tanden vormt. Door dat tandplak 2 keer per dag weg te poetsen vermijd je dat het 'versteent' tot tandsteen, dat dan weer tandvleesproblemen kan veroorzaken. Je tanden elke dag poetsen is dus een investering voor de gezondheid van je mond op lange termijn.
Ken je de gratis Partena-tandenpoetskalender voor je kind?

Lees de blog

Tip

Poets met draaiende bewegingen, van het tandvlees weg. Poets je tandvlees ook voldoende mee.

Weetje

Gebruik een tandpasta aangepast aan je leeftijd: met fluoride voor volwassenen, minder fluoride voor kinderen. Check de verpakking van je kindertandpasta voor de hoeveelheid fluoride:

tot 2 jaar: 200-1000 ppm
2-6 jaar: 1000-1450 ppm
+6 jaar: 1450 ppm

Tip

Poets je tanden niet te hard. Hard schrobben doet je tandglazuur meer kwaad dan goed.

Partena-voordeel!


Krijg als lid van Partena Ziekenfonds 10% korting op tandverzorgingsproducten bij Shopavita.be, zoals bv. elektrische tandenborstels van Oral-B.
Zo hou je gaatjes weg

Lees de blog

Tip

Vervang je tandenborstel (of de kop van je elektrische tandenborstel) elke drie maanden.

Tip

Gebruik bij voorkeur een elektrische tandenborstel: dankzij de snelle draaibewegingen verwijdert die meer tandplak en houdt je tanden én tandvlees gezond.

Tip

Flos om tandplak tussen je tanden te verwijderen.

Weetje

Let op met tandpasta's met witmakende stoffen. Ze helpen in zekere mate als je vlekken op de tanden hebt, maar de schurende bestanddelen kunnen het tandoppervlak beschadigen.

Partena-voordeel!

Terugbetaling tandartskosten
Ga op controle bij de tandarts en reken op Partena Ziekenfonds voor een terubetaling. Kinderen tot 18 jaren krijgen gratis basistandzorg; voor wie ouder is dan 18 is er de wettelijke terugbetaling.

Tip

Reinig je tong ook als je je tanden poetst: zo ga je een slechte adem tegen. Gebruik je tandenborstel of een tongschraper om bacteriën en voedselresten te verwijderen.

Weetje

Oral-B en Disney maken van tandenpoetsen een leuk momentje. Met de Disney MagicTimer App kan je kind kijken of het lang genoeg poetst: naarmate de tijd verstrijkt, verdwijnt het 'tandpastaschuim' op het scherm en komen er Disney-figuren te voorschijn. Je downloadt de app gratis in de App store of op Google Play, en activeert hem aan de hand van de code op de verpakking van je nieuwe Oral-B kids tandenborstel.

Verzeker je glimlach!

Tandverzekering Dentalia Plus
Bij veel tandzorgen komt de wettelijke ziekteverzekering niet, of maar gedeeltelijk, tussen. De tandverzekering Dentalia Plus biedt terugbetalingen voor een beugel, tandprothese, tandimplantaat, stifttand of kroon.
De juiste tandenpoetstechniek

Lees de blog
Leer je kind goed tanden poetsen

Lees de blog

Weetje

Poets je tanden een half uur tot een uur na het eten. Als je bijvoorbeeld zoet of zuur hebt gegeten, dan tasten die componenten je tandglazuur aan. Poets je daarna meteen je tanden, dan doe je meer kwaad dan goed. Geef je speeksel daarom even de tijd om het het zoet of zuur te neutraliseren vooraleer je gaat poetsen. Heb je na het eten geen tijd om te wachten met poetsen, dan poets je beter je tanden voor het eten.

Ontdek de voordelen van Dentalia Plus

Met de aanvullende tandverzekering Dentalia Plus geniet je van terugbetalingen tot 1.250 euro per persoon per jaar voor een tandprothese, tandimplantaat, orthodontie, parodontologie, preventieve en curatieve tandverzorging. 

Klant worden Meer info
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena