Sluiten

Verwacht jij een ziekenfonds dat je ondersteunt als je zwaar ziek bent?

Thomas voelde zich al een tijdje niet lekker toen hij op 5 mei 2017 de diagnose lymfeklierkanker kreeg. Een zware chemobehandeling volgde. Hij en zijn ouders zijn blij met de hulp van Partena Ziekenfonds: "Het is hartverwarmend om te zien dat mensen je op zo'n moment helpen vanuit hun professionele bekommernis."

Persoonlijke service

Handige digitale diensten

Voordelen op maat van jouw leven

Betaalbare en betrouwbare verzekeringen

Zorg op maat: poetshulp, thuiszorg, kinderopvang

Krijg

advies

op maat

Wat verwacht jij van ons?

Vul je gegevens in, en we nemen snel contact met je op.
*
*
*
*
*
*

Ik verwacht nog veel van het leven. Ik wil vechten zodat ik helemaal genees

Thomas, 17 jaar

Mama Tine maakte zich al een tijdje zorgen.

Ze kende Thomas als een vrolijke spring-in-’t-veld, met heel veel hobby’s. "Plots werd Thomas stiller, heel moe en bleek... Door de dokters werden we van het kastje naar de muur gestuurd. Tot we in het UZ Leuven terechtkwamen. En er opeens 5 specialisten rond Thomas’ bed stonden. De diagnose: lymfeklierkanker.

Tine: "Ze toonden de scan en daaruit bleek: lymfeklierkanker in het hoogste stadium. Werd het 2 weken later ontdekt, dan was het terminaal geweest. Op dat moment zakt de grond heel even onder je voeten weg. Maar dan is er ook maar één weg. En dat is vooruit." Het voorbije jaar onderging Thomas een zware chemokuur waar hij heel ziek van was. Of die haar werk gedaan heeft, moet blijken bij de volgende controles.

Intussen probeert het gezin voorzichtig vooruit te kijken. Tine: "Op de dagen dat hij niet te moe is, gaat Thomas opnieuw naar school. De steun van zijn klasgenootjes vindt hij heel belangrijk. Want als er één ding is dat je nodig hebt in een periode als deze, is het steun. Daarom hangen we als gezin nu ook nog sterker aan elkaar dan vroeger: Thomas, zijn oudere broer Maarten, mijn man Bart en ik. Begrip en steun van buitenaf is niet altijd evident: We merken dat veel mensen bang zijn om erover te praten. Al is dat niet altijd uit slechte wil. Ik denk dat ze schrik hebben om ons te kwetsen of om hun eigen emotie te laten zien. Terwijl hun betrokkenheid voor ons juist een meerwaarde is."

Tine verwacht nog veel van het leven: "We zouden graag samen een bijzondere reis maken… Samen genieten van een trip met de mobilhome." En Thomas? Die wil vechten, zodat hij weer helemaal geneest: "Ik wil vechten om helemaal te genezen. En ik hoop dat er een oplossing gevonden wordt voor al die ziektes. Zodat anderen na mij niet meer zo ziek hoeven te zijn."

Lees meer

Wat verwacht

jij van ons?

Sluit nu aan of vraag advies

Kies voor een onafhankelijk ziekenfonds met een persoonlijke service, handige digitale diensten, en voordelen op maat van jouw leven.

Alles over Partena Ziekenfonds

Iedereen verwacht iets anders van het leven, iedereen verwacht iets anders van zijn ziekenfonds.

Wat verwacht jij van je ons?

 • Altijd bereikbaar: Via e-mail, WhatsApp, chat, telefoon, of op afspraak.
 • Advies op maat: Wij zoeken de oplossing die bij je past.

 • Hospitalisatieverzekeringen Hospitalia: Betaalbare bescherming tegen hoge ziekenhuiskosten.
 • Tandverzekering Dentalia Plus: Tot 1.250 euro terug voor blokjes, orthodontie, prothesen, implantaten, en andere tandzorgen.
 • Verzekering medische kosten Medicalia: Terugbetalingen tot 1.500 euro voor remgeld, bril of lenzen, osteopathie, logopedie, psychotherapie,...

 • Professionele poets- en/of strijkhulp.
 • Thuiszorg op maat van je situatie.
 • Je kindje verzorgd en gekoesterd bij Partena Kinderopvang.

 • Non-stop online service: Geen tijdverlies of overbodig papierwerk.
 • Snel en efficiënt geholpen: Beheer zelf je dossier via MijnPartena.

 • Bespaar volop: Interessante terugbetalingen en kortingen voor elke levensfase.
 • Bereken je voordeel: bekijk hoeveel je kunt besparen via onze handige tool.

Sluit nu aan of vraag advies

Kies voor een onafhankelijk ziekenfonds met een persoonlijke service, handige digitale diensten, en voordelen op maat van jouw leven.

Ook Magali, Jeroen en Pilar
verwachten veel van Partena Ziekenfonds