Sluiten

Verwacht jij een verzekering die je een duwtje in de rug geeft?

Lieke heeft osteopathie nodig om in vorm te blijven. Dankzij de verzekering voor medische kosten Medicalia krijgt ze na terugbetaling door het ziekenfonds nog eens 75 procent van haar persoonlijke kosten terug.


75% terugbetaling bij medische kosten

Remgelden, bril, lenzen, hoorapparaat

Paramedische zorgen en alternatieve behandelingen

Ideale aanvulling op Hospitalia en Dentalia Plus

Bekijk het overzicht van wat wel en niet verzekerd is.

Krijg tot

€1.500

per jaar terug

Ja, ik wil vrijblijvend advies

*
*
*
*
*

Ik verwacht dat mijn behandeling bij de osteopaat betaalbaar blijft

Lieke, 42 jaar

Osteopathie helpt Lieke om gezond te blijven ondanks haar aanleg voor gewrichtsproblemen.

Een extra verzekering medische kosten was voor haar een logische keuze: "Dankzij Medicalia stel ik een bezoek aan de osteopaat nooit meer uit."

“Ik heb van nature ‘hyperlakse’ ligamenten en tussenwervelschijven. Daardoor zijn mijn spieren snel overbelast en krijg ik last van ontstekingen en geblokkeerde gewrichten. Om de pijn aan mijn schouderbladen, nek en lage rug te verhelpen, ga ik elk jaar 3 tot 5 keer bij een osteopaat. Zo’n consultatie kost 60 euro. Vrij veel geld, waar je maar een beetje van terug krijgt via het ziekenfonds. Gelukkig krijg ik via Medicalia 75 procent van mijn persoonlijke aandeel in de kosten terugbetaald. Als ik een paar keer per jaar ga, heb ik de kosten van mijn premie voor Medicalia snel terugverdiend.”

"Vroeger gaf ik les en dan had ik sowieso last tijdens de examenperiode, door zo lang in dezelfde houding te zitten. Dan raadde de osteopaat mij aan om preventief langs te komen. Voor ik Medicalia had, stelde ik die bezoeken wel eens uit. Niet dat ik het niet kon betalen, maar die extra kosten hielden mij toch een beetje tegen. Ik probeerde het probleem eerst nog met ontstekingsremmers op te lossen. Zonde, eigenlijk. Want ik had last van de bijwerkingen van die medicatie, en ik moest ze lang nemen voor ik me weer beter voelde. Terwijl mijn osteopaat me in 1 sessie meestal weer los krijgt."

“Medicalia is voor mij zeker de moeite waard. Ik krijg nog wat extra terug voor mijn remgeld bij doktersbezoeken, én een extraatje voor nieuwe brilglazen. Ook mooi meegenomen. Maar bovenal heb ik Medicalia voor die osteopathie. Dankzij die extra verzekering stel ik mijn bezoeken aan de osteopaat nooit meer uit.”

Lees meer

Wat verwacht

jij van ons?

Sluit nu aan of vraag advies

Medicalia betaalt tot 1.500 euro terug voor medische kosten, bovenop de terugbetaling van je ziekenfonds.

Alles over verzekering medische kosten Medicalia

Medicalia is de ideale aanvulling op Hospitalia Plus en Dentalia Plus, en op je ziekenfonds. De extra verzekering medische kosten geeft je gemoedsrust: geen zorgen meer om dure doktersbezoeken, logopedie, kine, brilglazen, hoorapparaat… Medicalia betaalt telkens 75% van je kosten terug. En je krijgt 250 euro extra bij de geboorte van je baby.

Wat verzekert Medicalia?

Per aansluitingsjaar betaalt Medicalia tot 1.500 euro per persoon terug. Dat jaarlijkse plafondbedrag wordt telkens vernieuwd op je aansluitingsdatum, of de datum waarop je je hebt aangesloten bij de verzekering. Het bedrag is niet cumuleerbaar met voorgaande jaren.

Binnen het jaarlijkse plafondbedrag van 1.500 euro, zijn er ook sub-plafonds voor de terugbetalingen:

 • Raadplegingen en behandelingen: terugbetaling van 75% van het remgeld
 • Materiaal: Terugbetaling van 75% van het bedrag dat je zelf betaalt, na eventuele andere terugbetalingen door je ziekenfonds. Jaarlijks maximaal tot 600 euro terugbetaling.
 • Paramedische zorgen en alternatieve behandelingen: Terugbetaling van 75% van het bedrag dat je zelf betaalt, na eventuele andere terugbetalingen door je ziekenfonds. Jaarlijks maximaal tot 600 euro terugbetaling.
 • Geboorteforfait: Een premie van 250 euro bij de geboorte van je kind.

Raadplegingen en behandelingen

Verstrekt door artsen, specialisten, kinesisten, verpleegkundigen, vroedvrouwen, bandagisten, orthopedisten, logopedisten en fysiotherapeuten die erkend zijn door het RIZIV.

Voordeel Medicalia
Terugbetaling van 75% van het remgeld.

Materiaal

 • Oogverzorging: corrigerende brilglazen (geen corrigerende zonnebrilglazen), contactlenzen met dioptrie, en keratotomie of laserbehandeling. Oogverzorging moet door een erkend oogarts voorgeschreven zijn, en binnen de 12 maanden na datum van het voorschrift gefactureerd en afgeleverd of uitgevoerd zijn.
 • Hoorapparaten, behalve binnenoorprothesen en apparaten met beengeleiding, indien door een erkende neus-, keel-, oorarts voorgeschreven en binnen de 12 maanden na datum van het voorschrift gefactureerd en afgeleverd door een erkende audioloog.

Voordeel Medicalia

 • Terugbetaling van 75% van het bedrag dat je zelf betaalt, na eventuele andere terugbetalingen door je ziekenfonds. Het montuur van de bril wordt niet terugbetaald.
 • Jaarlijks maximaal tot 600 euro terugbetaling.

Paramedische zorgen en alternatieve behandelingen
Raadplegingen bij logopedisten, homeopaten, diëtisten, ergotherapeuten, psychologen, osteopaten, chiropractors, acupuncturisten en orthopedagogen die erkend zijn door het RIZIV of die op onze lijst met zorgverleners voorkomen.

Voordeel Medicalia

 • Terugbetaling van 75% van het bedrag dat je zelf betaalt, na eventuele andere terugbetalingen door je ziekenfonds.
 • Jaarlijks maximaal tot 600 euro terugbetaling.

Geboorteforfait
Een premie voor een nieuwe baby.

Voordeel Medicalia
Een premie van 250 euro bij de geboorte van je kind, op voorwaarde dat de ouder (titularis van de verzekering) al 12 maanden is aangesloten bij Medicalia.

Medicalia komt onder andere niet tussen in de terugbetaling van kosten tijdens een opname, geneesmiddelen, behandelingen van esthetische aard, verjongingskuren of tandimplantaten en tandprotheses.

Medicalia is de ideale aanvulling op de terugbetalingen door de wettelijke ziekteverzekering, en door onze hospitalisatieverzekering Hospitalia Plus:

 • Hospitalia Plus beschermt je tegen hoge kosten die te maken hebben met een ziekenhuisopname.
 • Medicalia beschermt je tegen medische kosten buiten een ziekenhuisopname. Dankzij de extra verzekering medische kosten hoef je je geen zorgen te maken om dure doktersbezoeken, logopedie, ergotherapie, osteopatie, kinesitherapie, brilglazen, hoorapparaat...

Medicalia komt alleen tussen voor zorgen verstrekt in België

 • Je geniet de voordelen van Medicalia na een wachttijd van 6 maanden.
 • Voor het geboorteforfait is er een wachttijd van 12 maanden.
 • De wachttijd start vanaf de begindatum van je aansluiting (tenzij je al een gelijkaardige verzekering hebt)..

Alle klanten van Partena Ziekenfonds die in orde zijn met hun ziekenfondsbijdrage, kunnen aansluiten bij Medicalia.

 • Medicalia is een gezinsverzekering: alle gezinsleden sluiten samen aan.
 • Je geniet van de voordelen van Medicalia na een wachttijd van 6 maanden. Voor het geboorteforfait is er een wachttijd van 12 maanden. De wachttijd start vanaf de begindatum van je aansluiting (tenzij je al een gelijkaardige verzekering hebt).
 • Medicalia is alleen geldig voor zorgen verstrekt in België.
 • Er is geen leeftijdsbeperking en geen medische vragenlijst, aansluiten is dus heel eenvoudig.

Opgelet: Het is niet mogelijk om gelijktijdig bij Medicalia en bij Hospitalia Ambulant verzekerd te zijn.

Medicalia, de extra verzekering voor medische kosten, betaalt tot 1.500 euro per persoon per aansluitingsjaar terug voor onder andere corrigerende brilglazen en lenzen, ooglaserbehandeling, remgeld, osteopathie, psychologie, logopedie,... Bovendien krijg je dankzij Medicalia 250 euro extra geboortepremie (als je al 12 maanden bent aangesloten bij Medicalia).

 • Zorg dragen voor jezelf wordt steeds duurder. En de wettelijke ziekteverzekering betaalt niet alle medische kosten terug. Dankzij Medicalia hoef je nooit te twijfelen: je kiest sowieso voor de beste medische hulp, zonder wakker te liggen van de kosten.
 • Medicalia is de ideale aanvulling op Hospitalia Plus en Dentalia Plus, en op je ziekenfonds. De extra verzekering medische kosten geeft je gemoedsrust: ze helpt je zorg te dragen voor jezelf en je gezin, en je kan er blijven op rekenen, ook als je ouder wordt.
 • Geen zorgen meer om dure doktersbezoeken, logopedie, kine, brilglazen, hoorapparaat... Medicalia betaalt telkens 75% van je kosten terug. En je krijgt 250 euro bij de geboorte van je baby.

Sluit nu aan of vraag advies

Medicalia betaalt tot 1.500 euro terug voor medische kosten, bovenop de terugbetaling van je ziekenfonds.

Ook Lotte en Bernard
verwachten veel van Medicalia

Je privacy is belangrijk voor ons. Wij geven je gegevens niet door aan derden. Door het invullen van het formulier ga je akkoord met de privacy policy van Partena Ziekenfonds.

Partena Ziekenfonds is verzekeringsagent (CDZ- nr. 5006c) voor “MLOZ Insurance”, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629) erkend onder nr. CDZ 750/01 (voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Belgisch recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van dit contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Partena Ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen.

Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kunt u terecht bij Partena Ziekenfonds.