Sluiten

Verwacht jij een verzekering die je budget gezond houdt?

Tot 600 euro per aansluitingsjaar terug voor de dure daglenzen van z’n dochter: Bernard moest niet lang rekenen om te weten dat de verzekering medische kosten Medicalia interessant is voor zijn gezin.


75% terugbetaling bij medische kosten

Remgelden, bril, lenzen, hoorapparaat

Paramedische zorgen en alternatieve behandelingen

Ideale aanvulling op Hospitalia en Dentalia Plus

Bekijk het overzicht van wat wel en niet verzekerd is.

Krijg tot

€1.500

per jaar terug

Ja, ik wil vrijblijvend advies

*
*
*
*
*

Ik verwacht beschermd te zijn tegen medische kosten, wat er ook gebeurt.

Bernard, 55 jaar

Als je dochter voor daglenzen kiest en je zelf ook een bril draagt, is Medicalia de geknipte ondersteuning voor je gezinsbudget. "In ons geval zou je wel gek zijn om die verzekering niet te nemen."

“Wij hebben de verzekering Medicalia oorspronkelijk genomen voor onze dochter Julie. Zij gebruikt daglenzen en die kosten ons ongeveer 700 euro per jaar. Bij Medicalia krijg je elk jaar tot 600 euro terug voor lenzen, dus dat scheelt een pak voor ons gezinsbudget. Julie gaat binnenkort op eigen benen staan, maar Medicalia neemt ze zeker mee. Ze denkt eraan haar ogen te laten laseren, en ook daarvoor voorziet Medicalia een terugbetaling. Ze zou wel gek zijn om die verzekering niet te nemen.”

“Ook voor mezelf is die verzekering medische kosten interessant. Ik krijg 75 procent van de kosten voor mijn brilglazen terugbetaald, en ik gebruik Medicalia ook voor mijn behandeling bij de kinesist. Ik heb een knieprothese en mijn knie staat sinds de operatie nog altijd gezwollen. Om dat vocht weg te krijgen, heb ik kine nodig. Gelukkig betaalt Medicalia een deel van het remgeld voor die behandeling terug.”

“Wij zijn blij dat we voor Medicalia hebben gekozen. Oorspronkelijk ging het vooral om de terugbetalingen voor brilglazen en lenzen, maar intussen komt die extra verzekering ook goed van pas voor mijn kine. En ik ben er zeker van dat Medicalia interessant blijft. Je hebt geen glazen bol; wie weet welke medische kosten hebben we later nog. Ik vind het belangrijk om te weten dat we altijd goed beschermd zijn.”

Lees meer

Wat verwacht

jij van ons?

Sluit nu aan of vraag advies

Medicalia betaalt tot 1.500 euro terug voor medische kosten, bovenop de terugbetaling van je ziekenfonds.

Alles over verzekering medische kosten Medicalia

Medicalia is de ideale aanvulling op Hospitalia Plus en Dentalia Plus, en op je ziekenfonds. De extra verzekering medische kosten geeft je gemoedsrust: geen zorgen meer om dure doktersbezoeken, logopedie, kine, brilglazen, hoorapparaat… Medicalia betaalt telkens 75% van je kosten terug. En je krijgt 250 euro extra bij de geboorte van je baby.

Wat verzekert Medicalia?

Per aansluitingsjaar betaalt Medicalia tot 1.500 euro per persoon terug. Dat jaarlijkse plafondbedrag wordt telkens vernieuwd op je aansluitingsdatum, of de datum waarop je je hebt aangesloten bij de verzekering. Het bedrag is niet cumuleerbaar met voorgaande jaren.

Binnen het jaarlijkse plafondbedrag van 1.500 euro, zijn er ook sub-plafonds voor de terugbetalingen:

 • Raadplegingen en behandelingen: terugbetaling van 75% van het remgeld
 • Materiaal: Terugbetaling van 75% van het bedrag dat je zelf betaalt, na eventuele andere terugbetalingen door je ziekenfonds. Jaarlijks maximaal tot 600 euro terugbetaling.
 • Paramedische zorgen en alternatieve behandelingen: Terugbetaling van 75% van het bedrag dat je zelf betaalt, na eventuele andere terugbetalingen door je ziekenfonds. Jaarlijks maximaal tot 600 euro terugbetaling.
 • Geboorteforfait: Een premie van 250 euro bij de geboorte van je kind.

Raadplegingen en behandelingen

Verstrekt door artsen, specialisten, kinesisten, verpleegkundigen, vroedvrouwen, bandagisten, orthopedisten, logopedisten en fysiotherapeuten die erkend zijn door het RIZIV.

Voordeel Medicalia
Terugbetaling van 75% van het remgeld.

Materiaal

 • Oogverzorging: corrigerende brilglazen (geen corrigerende zonnebrilglazen), contactlenzen met dioptrie, en keratotomie of laserbehandeling. Oogverzorging moet door een erkend oogarts voorgeschreven zijn, en binnen de 12 maanden na datum van het voorschrift gefactureerd en afgeleverd of uitgevoerd zijn.
 • Hoorapparaten, behalve binnenoorprothesen en apparaten met beengeleiding, indien door een erkende neus-, keel-, oorarts voorgeschreven en binnen de 12 maanden na datum van het voorschrift gefactureerd en afgeleverd door een erkende audioloog.

Voordeel Medicalia

 • Terugbetaling van 75% van het bedrag dat je zelf betaalt, na eventuele andere terugbetalingen door je ziekenfonds. Het montuur van de bril wordt niet terugbetaald.
 • Jaarlijks maximaal tot 600 euro terugbetaling.

Paramedische zorgen en alternatieve behandelingen
Raadplegingen bij logopedisten, homeopaten, diëtisten, ergotherapeuten, psychologen, osteopaten, chiropractors, acupuncturisten en orthopedagogen die erkend zijn door het RIZIV of die op onze lijst met zorgverleners voorkomen.

Voordeel Medicalia

 • Terugbetaling van 75% van het bedrag dat je zelf betaalt, na eventuele andere terugbetalingen door je ziekenfonds.
 • Jaarlijks maximaal tot 600 euro terugbetaling.

Geboorteforfait
Een premie voor een nieuwe baby.

Voordeel Medicalia
Een premie van 250 euro bij de geboorte van je kind, op voorwaarde dat de ouder (titularis van de verzekering) al 12 maanden is aangesloten bij Medicalia.

Medicalia komt onder andere niet tussen in de terugbetaling van kosten tijdens een opname, geneesmiddelen, behandelingen van esthetische aard, verjongingskuren of tandimplantaten en tandprotheses.

Medicalia is de ideale aanvulling op de terugbetalingen door de wettelijke ziekteverzekering, en door onze hospitalisatieverzekering Hospitalia Plus:

 • Hospitalia Plus beschermt je tegen hoge kosten die te maken hebben met een ziekenhuisopname.
 • Medicalia beschermt je tegen medische kosten buiten een ziekenhuisopname. Dankzij de extra verzekering medische kosten hoef je je geen zorgen te maken om dure doktersbezoeken, logopedie, ergotherapie, osteopatie, kinesitherapie, brilglazen, hoorapparaat...

Medicalia komt alleen tussen voor zorgen verstrekt in België

 • Je geniet de voordelen van Medicalia na een wachttijd van 6 maanden.
 • Voor het geboorteforfait is er een wachttijd van 12 maanden.
 • De wachttijd start vanaf de begindatum van je aansluiting (tenzij je al een gelijkaardige verzekering hebt)..

Alle klanten van Partena Ziekenfonds die in orde zijn met hun ziekenfondsbijdrage, kunnen aansluiten bij Medicalia.

 • Medicalia is een gezinsverzekering: alle gezinsleden sluiten samen aan.
 • Je geniet van de voordelen van Medicalia na een wachttijd van 6 maanden. Voor het geboorteforfait is er een wachttijd van 12 maanden. De wachttijd start vanaf de begindatum van je aansluiting (tenzij je al een gelijkaardige verzekering hebt).
 • Medicalia is alleen geldig voor zorgen verstrekt in België.
 • Er is geen leeftijdsbeperking en geen medische vragenlijst, aansluiten is dus heel eenvoudig.

Opgelet: Het is niet mogelijk om gelijktijdig bij Medicalia en bij Hospitalia Ambulant verzekerd te zijn.

Medicalia, de extra verzekering voor medische kosten, betaalt tot 1.500 euro per persoon per aansluitingsjaar terug voor onder andere corrigerende brilglazen en lenzen, ooglaserbehandeling, remgeld, osteopathie, psychologie, logopedie,... Bovendien krijg je dankzij Medicalia 250 euro extra geboortepremie (als je al 12 maanden bent aangesloten bij Medicalia).

 • Zorg dragen voor jezelf wordt steeds duurder. En de wettelijke ziekteverzekering betaalt niet alle medische kosten terug. Dankzij Medicalia hoef je nooit te twijfelen: je kiest sowieso voor de beste medische hulp, zonder wakker te liggen van de kosten.
 • Medicalia is de ideale aanvulling op Hospitalia Plus en Dentalia Plus, en op je ziekenfonds. De extra verzekering medische kosten geeft je gemoedsrust: ze helpt je zorg te dragen voor jezelf en je gezin, en je kan er blijven op rekenen, ook als je ouder wordt.
 • Geen zorgen meer om dure doktersbezoeken, logopedie, kine, brilglazen, hoorapparaat... Medicalia betaalt telkens 75% van je kosten terug. En je krijgt 250 euro bij de geboorte van je baby.

Sluit nu aan of vraag advies

Medicalia betaalt tot 1.500 euro terug voor medische kosten, bovenop de terugbetaling van je ziekenfonds.

Ook Lotte en Lieke
verwachten veel van Medicalia

Je privacy is belangrijk voor ons. Wij geven je gegevens niet door aan derden. Door het invullen van het formulier ga je akkoord met de privacy policy van Partena Ziekenfonds.

Partena Ziekenfonds is verzekeringsagent (CDZ- nr. 5006c) voor “MLOZ Insurance”, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629) erkend onder nr. CDZ 750/01 (voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Belgisch recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van dit contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Partena Ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen.

Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kunt u terecht bij Partena Ziekenfonds.