Sluiten

Verwacht jij de rust van een eenpersoonskamer, zonder zorgen om de kosten?

Als je dochter in het ziekenhuis ligt, wil je haar alle aandacht én de beste medische zorg geven, zonder zorgen om de factuur. Zowie ondervond wat de rust van een eenpersoonskamer kon betekenen voor zijn dochtertje Hazel.

Verzekering zonder grensbedrag

Betaalbare premie

Ook tussenkomst voor én na opname

Vlotte en snelle terugbetaling

Bekijk het overzicht van wat wel en niet verzekerd is

Doe zoals

173.645

Hospitalia-klanten

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Je kunt aansluiten bij Hospitalia Medium tot en met de leeftijd van 65 jaar. Wij bellen je binnen de 2 werkdagen op. Niet meteen bereikbaar? Wij sturen je een mailtje.
*
*
*
*
*

Ik verwacht de beste zorg voor Hazel, zonder bang te moeten zijn van de factuur.

Zowie, 30 jaar

Hazel, het dochtertje van Zowie, belandde al 2 keer een week in het ziekenhuis. Eén keer in een drukke meerpersoonskamer, maar de volgende keer gelukkig in de rust van een éénpersoonskamer. Zonder zorgen om de kosten, dankzij Hospitalia Medium.

“Toen Hazel 4 maanden was, moest ze met bronchitis naar het ziekenhuis en kwamen we in een tweepersoonskamer terecht. Het kindje naast ons had het besmettelijke RSV-virus… We maakten ons zorgen. We wilden niet dat Hazel het virus ook zou oppikken. In die ene kamer met 2 zieke baby’s, 2 ouders, en broertjes en zusjes op bezoek, was de rust ver te zoeken. Het was heel stresserend.”

“Toen Hazel net 1 jaar was, moest ze opnieuw naar het ziekenhuis. Ik heb toen meteen gevraagd naar een eenpersoonskamer. Als je kind zo ziek is, wil je alleen met haar kunnen bezig zijn. In die eenpersoonskamer was dat geen probleem, en dat gaf ons rust.”

“We wisten dat de terugbetaling voor een eenpersoonskamer geen probleem zou zijn met Hospitalia Medium. Toen de geboorte van Hazel eraan kwam hadden we ons geïnformeerd. Mijn vrouw was toen al verzekerd bij Hospitalia Medium, ik bij een duurdere privé-verzekeraar. Toen we de vergelijking maakten, merkten we dat Hospitalia Medium minder duur was, en dat we toch heel goed verzekerd waren.”

“We wisten dus dat we goed gedekt waren voor onderzoeken, medicatie, en nazorg. Gelukkig, want de kosten lopen snel op. Alleen al het supplement voor de eenpersoonskamer was 900 euro. Dankzij Hospitalia Medium wisten wij dat we niet bang moesten zijn van hoge facturen. Een gerust gevoel in zo’n situatie. En dat is veel waard.”

Lees meer

Wat verwacht

jij van ons?

Sluit nu aan of vraag advies

Kies voor een betaalbare en uiterst betrouwbare hospitalisatieverzekering met een persoonlijke service en advies op maat van jouw situatie.

Alles over Hospitalia Medium

Eén op twee gezinnen kreeg de laatste twee jaar te maken met een ziekenhuisopname. Met Hospitalia Medium kun je vertrouwen op een complete en betrouwbare hospitalisatieverzekering, voor een betaalbare prijs.

Wat verzekert Hospitalia Medium?

Bij Hospitalia Medium kun je in geval van een meerdaagse opname kiezen voor een overnachting in een eenpersoonskamer. Je geniet dan deze terugbetalingen:

 • Ereloonsupplementen: terugbetaling tot 200% van het wettelijke tarief.
 • Kamersupplementen: terugbetaling tot 125 euro per opnamedag

Heb je een ziekenhuisopname zonder overnachting? Dan raden we een meerpersoonskamer aan. Zo zijn de terugbetalingen optimaal. Neem je toch een eenpersoonskamer, hou dan rekening met deze beperkingen:

 • Ereloonsupplementen: terugbetaling is beperkt tot maximaal 1 keer het wettelijke tarief (=100% van het wettelijke tarief).
 • Kamersupplementen: terugbetaling tot 80 euro per opnamedag.

Wat betaalt Hospitalia Medium terug? Kosten van verzorging in de 60 dagen vóór, en 180 dagen na de opname

 • Remgelden en honorariumsupplementen tot 100% van het overeenkomstentarief vb doktersraadplegingen, labo-onderzoeken.
 • Geneesmiddelen 100% van het remgeld voor de geneesmiddelen, waarvoor er ook een terugbetaling is vanuit de wettelijke ziekteverzekering.
 • Kinesitherapie 45 sessies tot 180 dagen na de opname.
 • Braces op doktersvoorschrift tot 50 euro per opname.
 • Terugbetaalbare implantaten en protheses: volledige terugbetaling
 • Niet-terugbetaalbare implantaten en protheses: tot 5.000 euro/opname
 • Farmaceutische producten met tussenkomst in de wettelijke ziekteverzekering: volledige terugbetaling
 • Farmaceutische producten zonder tussenkomst in de wettelijke ziekteverzekering: tot 1.200 euro/opname
 • Parafarmaceutische producten: tot 250 euro/opname
 • Diverse kosten: terugbetaling voor rooming-in en steunkousen
 • Niet terugbetaalbare honoraria: tot 1.000 euro/hospitalisatie mits akkoord medisch adviseur. Niet alle honoraria zonder tussenkomst van het ziekenfonds zijn gedekt.
 • Robotchirurgie: tot 1.000 euro per opname.
 • IVF: bij opname in een meerpersoonskamer volledig gedekt.

Er is geen tegemoetkoming voor de medische, farmaceutische en ziekenhuisverstrekkingen die van esthetische aard zijn, en/of die niet noodzakelijk zijn om te genezen.

Uitgesloten kosten zijn ook een honorarium (zonder tussenkomst van het ziekenfonds) waar er geen akkoord van de medisch adviseur voor is of bijvoorbeeld mortuariumkosten.

 • Net aangesloten?  Dan moet je rekening houden met 9 maanden wachttijd.
 • Overname van een gelijkaardige polis bij een ander ziekenfonds: geen wachttijd, ingekorte wachttijd of dekking vorige polis tijdens de wachttijd. Contacteer ons zodat we dit samen kunnen bekijken.
 • Overname van een gelijkaardige polis bij een andere verzekeraar (privé of via het werk): geen inkorting van de wachttijd. Als je kiest voor een meerpersoonskamer, zorgt Hospitalia Medium wel voor terugbetalingen. Contacteer ons zodat we dit samen kunnen bekijken.
 • IVF: bij dagopname in een meerpersoonskamer: volledige terugbetaling. Bij dagopname in een eenpersoonskamer tot 1.000 euro per opname terugbetaald.
 • Kies je voor een thuisbevalling? Hospitalia Medium voorziet een forfait van 700 euro.
 • Kraamzorg: 20 euro/per dag (tijdens de eerste 7 dagen na de ziekenhuisopname).

Dringend ziekenvervoer met de dienst 100/112 waaruit een ziekenhuisopname volgt: terugbetaling tot 500 euro per kalenderjaar. Indien het niet gaat om dringend vervoer met een dienst 100/112 waaruit een ziekenhuisopname volgt, kunnen we niet tussenkomen.

Voor Hospitalia Medium geldt een wachttijd van 6 maanden. Behalve bij:

 • Zwangerschap: 9 maanden wachttijd.
 • Een ongeval: geen wachttijd.

Overname van een gelijkaardige polis: geen of ingekorte wachttijd (behalve bij zwangerschap), of tijdens je wachttijd dekking van een Hospitalia-polis die overeenkomt met de polis van je vorige verzekering.

Sluit nu aan of vraag advies

Kies voor een betaalbare en uiterst betrouwbare hospitalisatieverzekering met een persoonlijke service en advies op maat van jouw situatie.

Ook Inge en Veronique
verwachten veel van Hospitalia Medium

Je privacy is belangrijk voor ons. Wij geven je gegevens niet door aan derden. Door het invullen van het formulier ga je akkoord met de privacy policy van Partena Ziekenfonds.

Partena Ziekenfonds is verzekeringsagent (CDZ- nr. 5006c) voor “MLOZ Insurance”, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629) erkend onder nr. CDZ 750/01 (voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Belgisch recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van dit contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Partena Ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen.

Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kunt u terecht bij Partena Ziekenfonds.