Sluiten

Verwacht jij de rust van een eenpersoonskamer, zonder zorgen om de kosten?

Als je dochter in het ziekenhuis ligt, wil je haar alle aandacht én de beste medische zorg geven, zonder zorgen om de factuur. Zowie ondervond wat de rust van een eenpersoonskamer kon betekenen voor zijn dochtertje Hazel.

Verzekering zonder grensbedrag

Betaalbare premie

Ook tussenkomst voor én na opname

Vlotte en snelle terugbetaling

Vanaf

€ 6,01

p.p. per maand

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Je kunt aansluiten bij Hospitalia Plus tot en met de leeftijd van 65 jaar.
*
*
*
*
*

Ik verwacht de beste zorg voor Hazel, zonder bang te moeten zijn van de factuur.

Zowie, 29 jaar

Hazel, het dochtertje van Zowie, belandde al 2 keer een week in het ziekenhuis. Eén keer in een drukke meerpersoonskamer, maar de volgende keer gelukkig in de rust van een éénpersoonskamer. Zonder zorgen om de kosten, dankzij Hospitalia Plus.

“Toen Hazel 4 maanden was, moest ze met bronchitis naar het ziekenhuis en kwamen we in een tweepersoonskamer terecht. Het kindje naast ons had het besmettelijke RSV-virus… We maakten ons zorgen. We wilden niet dat Hazel het virus ook zou oppikken. In die ene kamer met 2 zieke baby’s, 2 ouders, en broertjes en zusjes op bezoek, was de rust ver te zoeken. Het was heel stresserend.”

“Toen Hazel net 1 jaar was, moest ze opnieuw naar het ziekenhuis. Ik heb toen meteen gevraagd naar een eenpersoonskamer. Als je kind zo ziek is, wil je alleen met haar kunnen bezig zijn. In die eenpersoonskamer was dat geen probleem, en dat gaf ons rust.”

“We wisten dat de terugbetaling voor een eenpersoonskamer geen probleem zou zijn met Hospitalia Plus. Toen de geboorte van Hazel eraan kwam hadden we ons geïnformeerd. Mijn vrouw was toen al verzekerd bij Hospitalia Plus, ik bij een duurdere privé-verzekeraar. Toen we de vergelijking maakten, merkten we dat Hospitalia Plus minder duur was, en dat we toch heel goed verzekerd waren.”

“We wisten dus dat we goed gedekt waren voor onderzoeken, medicatie, en nazorg. Gelukkig, want de kosten lopen snel op. Alleen al het supplement voor de eenpersoonskamer was 900 euro. Dankzij Hospitalia wisten wij dat we niet bang moesten zijn van hoge facturen. Een gerust gevoel in zo’n situatie. En dat is veel waard.”

Lees meer

Wat verwacht

jij van ons?

Sluit nu aan of vraag advies

Kies voor een betaalbare en uiterst betrouwbare hospitalisatieverzekering met een persoonlijke service en advies op maat van jouw situatie.

Alles over Hospitalia Plus

Eén op twee gezinnen kreeg de laatste twee jaar te maken met een ziekenhuisopname. Met Hospitalia Plus kun je vertrouwen op een complete en betrouwbare hospitalisatieverzekering,
voor een betaalbare prijs.

Wat verzekert Hospitalia Plus?

Bij Hospitalia Plus kun je in geval van een meerdaagse opname kiezen voor een overnachting in een eenpersoonskamer. Je geniet dan deze terugbetalingen:

 • Ereloonsupplementen: terugbetaling tot 300% van het wettelijke tarief.
 • Kamersupplementen: terugbetaling tot 125 euro per opnamedag

Heb je een ziekenhuisopname zonder overnachting? Dan raden we een meerpersoonskamer aan. Zo zijn de terugbetalingen optimaal. Neem je toch een eenpersoonskamer, hou dan rekening met deze beperkingen:

 • Ereloonsupplementen:terugbetaling is beperkt tot maximaal 1 keer het wettelijke tarief (=100% van het wettelijke tarief).
 • Kamersupplementen:terugbetaling tot 80 euro per opnamedag.

Wat betaalt Hospitalia Plus terug? Kosten van verzorging in de 30 dagen vóór, en 90 dagen na de opname

 • Remgelden en honorariumsupplementen tot 100% van het overeenkomstentarief vb doktersraadplegingen, labo-onderzoeken.
 • Remgelden van de dienst spoedgevallen op de dag van de opname.
 • Geneesmiddelen 100% van het remgeld voor de geneesmiddelen, waarvoor er ook een terugbetaling is vanuit de verplichte ziekteverzekering.
 • Kinesitherapie tot 180 dagen na de opname (45 sessies).
 • Terugbetaalbare implantaten en protheses: volledige terugbetaling
 • Niet-terugbetaalbare implantaten en protheses: tot 5.000 euro/opname
 • Farmaceutische producten met tussenkomst in de wettelijke ziekteverzekering: volledige terugbetaling
 • Farmaceutische producten zonder tussenkomst in de wettelijke ziekteverzekering: tot 1.200 euro/opname
 • Parafarmaceutische producten: tot 250 euro/opname
 • Diverse kosten: tot 12 euro/dag
 • Steunkousen
 • Niet terugbetaalbare honoraria: tot 1.000 euro/hospitalisatie mits akkoord medisch adviseur. Niet alle honoraria zonder tussenkomst van het ziekenfonds zijn gedekt.
 • Robotchirurgie en IVF: tot 500 euro/kalenderjaar.

Er is geen tegemoetkoming voor de medische, farmaceutische en ziekenhuisverstrekkingen die van esthetische aard zijn, en/of die niet noodzakelijk zijn om te genezen.

Uitgesloten kosten zijn ook een honorarium (zonder tussenkomst van het ziekenfonds) waar er geen akkoord van de medisch adviseur voor is of bijvoorbeeld mortuariumkosten.

 • Net aangesloten?  Dan moet je rekening houden met 9 maanden wachttijd.
 • Overname van een gelijkaardige polis bij een ander ziekenfonds: geen wachttijd, ingekorte wachttijd of dekking vorige polis tijdens de wachttijd. Contacteer ons zodat we dit samen kunnen bekijken.
 • Overname van een gelijkaardige polis bij een andere verzekeraar (privé of via het werk): geen inkorting van de wachttijd. Als je kiest voor een meerpersoonskamer, zorgt Hospitalia Plus wel voor terugbetalingen. Contacteer ons zodat we dit samen kunnen bekijken.
 • IVF: tot 500 euro/kalenderjaar
 • Kies je voor een thuisbevalling? Hospitalia Plus voorziet een forfait van € 700.
 • Kraamzorg: 20 euro/per dag (tijdens de eerste 7 dagen na de ziekenhuisopname).

Dringend ziekenvervoer met de dienst 100/112 waaruit een ziekenhuisopname volgt: terugbetaling tot 500 euro per kalenderjaar. Indien het niet gaat om dringend vervoer met een dienst 100/112 waaruit een ziekenhuisopname volgt, kunnen we niet tussenkomen.

Voor Hospitalia Plus geldt een wachttijd van 6 maanden. Behalve bij:

 • Zwangerschap: 9 maanden wachttijd.
 • Een ongeval: geen wachttijd.

Overname van een gelijkaardige polis: geen of ingekorte wachttijd (behalve bij zwangerschap), of tijdens je wachttijd dekking van een Hospitalia-polis die overeenkomt met de polis van je vorige verzekering.

Sluit nu aan of vraag advies

Kies voor een betaalbare en uiterst betrouwbare hospitalisatieverzekering met een persoonlijke service en advies op maat van jouw situatie.

Ook Inge en Veronique
verwachten veel van Hospitalia Plus

Partena Ziekenfonds, verzekeringsagent (CDZ-nr. 5006c - Sterrenkundelaan 1, 1210 Brussel) voor 'MLOZ Insurance', de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen (voor de takken 2 en 18), Lenniksebaan 788 a, 1070 Brussel, RPR Brussel (422.189.629, CDZ-nr. 750/01). Heb je een verzekering bij PartenaMut of OZ, dan ben je al goed verzekerd. Bekijk hier de juridische info en richtlijnen van MIFID of surf naar MiFID. De info op deze pagina is gebaseerd op de algemene verzekeringsvoorwaarden van 2018.