Sluiten

Verwacht jij een hospitalisatieverzekering die je papierwerk uit handen neemt?

Als je man bij een ski-ongeval een dubbele hersenbloeding oploopt, staat je hoofd niet naar papierwerk. Veronique ondervond hoe ze kon rekenen op de praktische hulp van de mensen bij Hospitalia Plus, zowel tijdens als na de opname van Tom. De kosten liepen uiteindelijk hoog op, maar alles werd snel terugbetaald, door Partena Ziekenfonds, en Hospitalia Plus.

Verzekering zonder grensbedrag

Vlotte en snelle terugbetaling

Ook tussenkomst voor én na opname

Persoonlijke service en advies op maatVanaf

€ 6,01

p.p. per maand

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Je kunt aansluiten bij Hospitalia Plus tot en met de leeftijd van 65 jaar.
*
*
*
*
*

Wij verwachten een vlotte terugbetaling, zonder administratieve rompslomp.

Véronique, 43 jaar

Veronique en Tom waren op skivakantie toen Tom op een zonnige dag - zonder helm - een sprong wilde maken. Van dat moment herinnert Tom zich niets meer.

Bij Veronique staat het beeld op haar netvlies gebrand: zij zag haar man op z'n hoofd vallen en daarna roerloos in de sneeuw blijven liggen: "Ik wist direct: dit is niet goed".

Veronique: “Toen ik aankwam op de spoed kreeg ik te horen dat Tom een dubbele hersenbloeding had, en dat de komende 72 uren cruciaal waren. Ik was natuurlijk niet voorbereid op die ziekenhuisopname. Ik wist niet waar te beginnen. Gelukkig konden de mensen van Hospitalia Plus mij helpen. Toen ik hen opbelde, raadden ze mij aan om een tweepersoonskamer te nemen, omdat ze geen zicht hadden op de erelonen in Zwitserland. En ze stelden mij gerust dat ik mij verder geen zorgen moest maken om de kosten. Pas na 2 bange dagen is Tom weer wakker geworden. Daarna volgde een lang herstel. Uiteindelijk heeft hij 5 maanden niet gewerkt. De controlearts verklaarde hem voor gek dat hij zo snel weer aan het werk ging. Maar als zelfstandige was Tom bang om te veel cliënten te verliezen.”

Tom : “Als zelfstandige zit je zonder inkomen als je zoiets tegenkomt. En ik was ongerust: als straks die kosten allemaal binnenkomen… De ziekenhuisfactuur, de helikopterfactuur, de repatriëringskosten… Later bleek dat alles gedekt was door het ziekenfonds en door Hospitalia Plus. Het hele ongeval heeft een paar duizend euro's gekost, maar daar hebben we persoonlijk niks van moeten betalen.”

Veronique: “En het was geruststellend dat alles zo goed voor ons geregeld werd. Ik gaf gewoon mijn facturen af aan Hospitalia Plus, en zei: doe maar. Fantastisch, hoe vlot dat allemaal ging.”

Tom: “Skiën doe ik nog steeds. Het enige dat veranderd is: ik draag nu altijd een helm.”

Lees meer

Wat verwacht

jij van ons?

Sluit nu aan of vraag advies

Kies voor een betaalbare en uiterst betrouwbare hospitalisatieverzekering met een persoonlijke service en advies op maat van jouw situatie.

Alles over Hospitalia Plus

Eén op twee gezinnen kreeg de laatste twee jaar te maken met een ziekenhuisopname. Met Hospitalia Plus kun je vertrouwen op een complete en betrouwbare hospitalisatieverzekering,
voor een betaalbare prijs.

Wat verzekert Hospitalia Plus?

Bij Hospitalia Plus kun je in geval van een meerdaagse opname kiezen voor een overnachting in een eenpersoonskamer. Je geniet dan deze terugbetalingen:

 • Ereloonsupplementen: terugbetaling tot 300% van het wettelijke tarief.
 • Kamersupplementen: terugbetaling tot 125 euro per opnamedag

Heb je een ziekenhuisopname zonder overnachting? Dan raden we een meerpersoonskamer aan. Zo zijn de terugbetalingen optimaal. Neem je toch een eenpersoonskamer, hou dan rekening met deze beperkingen:

 • Ereloonsupplementen:terugbetaling is beperkt tot maximaal 1 keer het wettelijke tarief (=100% van het wettelijke tarief).
 • Kamersupplementen:terugbetaling tot 80 euro per opnamedag.

Wat betaalt Hospitalia Plus terug? Kosten van verzorging in de 30 dagen vóór, en 90 dagen na de opname

 • Remgelden en honorariumsupplementen tot 100% van het overeenkomstentarief vb doktersraadplegingen, labo-onderzoeken.
 • Remgelden van de dienst spoedgevallen op de dag van de opname.
 • Geneesmiddelen 100% van het remgeld voor de geneesmiddelen, waarvoor er ook een terugbetaling is vanuit de verplichte ziekteverzekering.
 • Kinesitherapie tot 180 dagen na de opname (45 sessies).
 • Terugbetaalbare implantaten en protheses: volledige terugbetaling
 • Niet-terugbetaalbare implantaten en protheses: tot 5.000 euro/opname
 • Farmaceutische producten met tussenkomst in de wettelijke ziekteverzekering: volledige terugbetaling
 • Farmaceutische producten zonder tussenkomst in de wettelijke ziekteverzekering: tot 1.200 euro/opname
 • Parafarmaceutische producten: tot 250 euro/opname
 • Diverse kosten: tot 12 euro/dag
 • Steunkousen
 • Niet terugbetaalbare honoraria: tot 1.000 euro/hospitalisatie mits akkoord medisch adviseur. Niet alle honoraria zonder tussenkomst van het ziekenfonds zijn gedekt.
 • Robotchirurgie en IVF: tot 500 euro/kalenderjaar.

Er is geen tegemoetkoming voor de medische, farmaceutische en ziekenhuisverstrekkingen die van esthetische aard zijn, en/of die niet noodzakelijk zijn om te genezen.

Uitgesloten kosten zijn ook een honorarium (zonder tussenkomst van het ziekenfonds) waar er geen akkoord van de medisch adviseur voor is of bijvoorbeeld mortuariumkosten.

 • Net aangesloten?  Dan moet je rekening houden met 9 maanden wachttijd.
 • Overname van een gelijkaardige polis bij een ander ziekenfonds: geen wachttijd, ingekorte wachttijd of dekking vorige polis tijdens de wachttijd. Contacteer ons zodat we dit samen kunnen bekijken.
 • Overname van een gelijkaardige polis bij een andere verzekeraar (privé of via het werk): geen inkorting van de wachttijd. Als je kiest voor een meerpersoonskamer, zorgt Hospitalia Plus wel voor terugbetalingen. Contacteer ons zodat we dit samen kunnen bekijken.
 • IVF: tot 500 euro/kalenderjaar
 • Kies je voor een thuisbevalling? Hospitalia Plus voorziet een forfait van € 700.
 • Kraamzorg: 20 euro/per dag (tijdens de eerste 7 dagen na de ziekenhuisopname).

Dringend ziekenvervoer met de dienst 100/112 waaruit een ziekenhuisopname volgt: terugbetaling tot 500 euro per kalenderjaar. Indien het niet gaat om dringend vervoer met een dienst 100/112 waaruit een ziekenhuisopname volgt, kunnen we niet tussenkomen.

Voor Hospitalia Plus geldt een wachttijd van 6 maanden. Behalve bij:

 • Zwangerschap: 9 maanden wachttijd.
 • Een ongeval: geen wachttijd.

Overname van een gelijkaardige polis: geen of ingekorte wachttijd (behalve bij zwangerschap), of tijdens je wachttijd dekking van een Hospitalia-polis die overeenkomt met de polis van je vorige verzekering.

 • Tot 360 euro/dag voor de dekking van de werkelijke kosten, na andere wettelijke tegemoetkomingen. Dit gaat enkel om de kosten tijdens een opname. Voor- en nazorg in het buitenland zijn niet gedekt
 • Een daghospitalisatie wordt niet gedekt in het buitenland

Sluit nu aan of vraag advies

Kies voor een betaalbare en uiterst betrouwbare hospitalisatieverzekering met een persoonlijke service en advies op maat van jouw situatie.

Ook Inge en Zowie
verwachten veel van Hospitalia Plus

Partena Ziekenfonds, verzekeringsagent (CDZ-nr. 5006c - Sterrenkundelaan 1, 1210 Brussel) voor 'MLOZ Insurance', de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen (voor de takken 2 en 18), Lenniksebaan 788 a, 1070 Brussel, RPR Brussel (422.189.629, CDZ-nr. 750/01). Heb je een verzekering bij PartenaMut of OZ, dan ben je al goed verzekerd. Bekijk hier de juridische info en richtlijnen van MIFID of surf naar MiFID. De info op deze pagina is gebaseerd op de algemene verzekeringsvoorwaarden van 2018.