Sluiten

Verwacht jij een hospitalisatieverzekering die je niet in de steek laat bij je revalidatie?

Als je na een snelle ingreep in dagopname plots voor maanden revalidatie staat, wil je ook dan nog op je hospitalisatieverzekering kunnen rekenen. Inge werkt hard aan een volledig herstel na een operatie aan haar schouder. 

Verzekering zonder grensbedrag

Betaalbare premie

Ook tussenkomst voor én na opname

Vlotte en snelle terugbetaling

Vanaf

€ 6,01

p.p. per maand

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Je kunt aansluiten bij Hospitalia Plus tot en met de leeftijd van 65 jaar.
*
*
*
*
*

Ik verwacht dat ook mijn revalidatie betaalbaar blijft.

Inge, 53 jaar

Inge had al een tijdje last van haar schouder en dat werd steeds erger. Een operatie bleek de enige oplossing.

De operatie in dagopname verliep vlot, daarna volgde een grotere opgave: een lange revalidatie om haar arm volledig hersteld te krijgen. Gelukkig kan Inge ook voor de kosten van haar kinesitherapie rekenen op Hospitalia Plus.

“Na de operatie was mijn hele arm gevoelloos. Dat het zo ingrijpend zou zijn, had ik niet verwacht. Ik was echt in paniek. Maar na 48 uur had ik eindelijk weer gevoel in mijn vingers en geloofde ik dat het goed zou komen."

"Vanaf de eerste dag na de operatie ben ik met de revalidatie begonnen. Alles samen zijn er 60 beurten kinesitherapie nodig om mijn arm te helpen herstellen. Het is hard werken, maar ik ben gemotiveerd: alleen met de juiste revalidatie kan mijn schouder volledig herstellen.”

“60 beurten kine, dat is uiteraard niet goedkoop – ik zit nu halverwege mijn revalidatie en de kosten voor de kine gaan al tot zo’n 700 euro - dus het is fijn om te weten dat je die kosten niet allemaal zelf moet dragen. En dat je kunt kiezen voor de beste revalidatie, ongeacht de prijs.”

Lees meer

Wat verwacht

jij van ons?

Sluit nu aan of vraag advies

Kies voor een betaalbare en uiterst betrouwbare hospitalisatieverzekering met een persoonlijke service en advies op maat van jouw situatie.

Alles over Hospitalia Plus

Eén op twee gezinnen kreeg de laatste twee jaar te maken met een ziekenhuisopname. Met Hospitalia Plus kun je vertrouwen op een complete en betrouwbare hospitalisatieverzekering,
voor een betaalbare prijs.

Wat verzekert Hospitalia Plus?

Bij Hospitalia Plus kun je in geval van een meerdaagse opname kiezen voor een overnachting in een eenpersoonskamer. Je geniet dan deze terugbetalingen:

 • Ereloonsupplementen: terugbetaling tot 300% van het wettelijke tarief.
 • Kamersupplementen: terugbetaling tot 125 euro per opnamedag

Heb je een ziekenhuisopname zonder overnachting? Dan raden we een meerpersoonskamer aan. Zo zijn de terugbetalingen optimaal. Neem je toch een eenpersoonskamer, hou dan rekening met deze beperkingen:

 • Ereloonsupplementen:terugbetaling is beperkt tot maximaal 1 keer het wettelijke tarief (=100% van het wettelijke tarief).
 • Kamersupplementen:terugbetaling tot 80 euro per opnamedag.

Wat betaalt Hospitalia Plus terug? Kosten van verzorging in de 30 dagen vóór, en 90 dagen na de opname

 • Remgelden en honorariumsupplementen tot 100% van het overeenkomstentarief vb doktersraadplegingen, labo-onderzoeken.
 • Remgelden van de dienst spoedgevallen op de dag van de opname.
 • Geneesmiddelen 100% van het remgeld voor de geneesmiddelen, waarvoor er ook een terugbetaling is vanuit de verplichte ziekteverzekering.
 • Kinesitherapie tot 180 dagen na de opname (45 sessies).
 • Terugbetaalbare implantaten en protheses: volledige terugbetaling
 • Niet-terugbetaalbare implantaten en protheses: tot 5.000 euro/opname
 • Farmaceutische producten met tussenkomst in de wettelijke ziekteverzekering: volledige terugbetaling
 • Farmaceutische producten zonder tussenkomst in de wettelijke ziekteverzekering: tot 1.200 euro/opname
 • Parafarmaceutische producten: tot 250 euro/opname
 • Diverse kosten: tot 12 euro/dag
 • Steunkousen
 • Niet terugbetaalbare honoraria: tot 1.000 euro/hospitalisatie mits akkoord medisch adviseur. Niet alle honoraria zonder tussenkomst van het ziekenfonds zijn gedekt.
 • Robotchirurgie en IVF: tot 500 euro/kalenderjaar.

Er is geen tegemoetkoming voor de medische, farmaceutische en ziekenhuisverstrekkingen die van esthetische aard zijn, en/of die niet noodzakelijk zijn om te genezen.

Uitgesloten kosten zijn ook een honorarium (zonder tussenkomst van het ziekenfonds) waar er geen akkoord van de medisch adviseur voor is of bijvoorbeeld mortuariumkosten.

 • Net aangesloten?  Dan moet je rekening houden met 9 maanden wachttijd.
 • Overname van een gelijkaardige polis bij een ander ziekenfonds: geen wachttijd, ingekorte wachttijd of dekking vorige polis tijdens de wachttijd. Contacteer ons zodat we dit samen kunnen bekijken.
 • Overname van een gelijkaardige polis bij een andere verzekeraar (privé of via het werk): geen inkorting van de wachttijd. Als je kiest voor een meerpersoonskamer, zorgt Hospitalia Plus wel voor terugbetalingen. Contacteer ons zodat we dit samen kunnen bekijken.
 • IVF: tot 500 euro/kalenderjaar
 • Kies je voor een thuisbevalling? Hospitalia Plus voorziet een forfait van € 700.
 • Kraamzorg: 20 euro/per dag (tijdens de eerste 7 dagen na de ziekenhuisopname).

Dringend ziekenvervoer met de dienst 100/112 waaruit een ziekenhuisopname volgt: terugbetaling tot 500 euro per kalenderjaar. Indien het niet gaat om dringend vervoer met een dienst 100/112 waaruit een ziekenhuisopname volgt, kunnen we niet tussenkomen.

Voor Hospitalia Plus geldt een wachttijd van 6 maanden. Behalve bij:

 • Zwangerschap: 9 maanden wachttijd.
 • Een ongeval: geen wachttijd.

Overname van een gelijkaardige polis: geen of ingekorte wachttijd (behalve bij zwangerschap), of tijdens je wachttijd dekking van een Hospitalia-polis die overeenkomt met de polis van je vorige verzekering.

Sluit nu aan of vraag advies

Kies voor een betaalbare en uiterst betrouwbare hospitalisatieverzekering met een persoonlijke service en advies op maat van jouw situatie.

Ook Veronique en Zowie
verwachten veel van Hospitalia Plus

Partena Ziekenfonds, verzekeringsagent (CDZ-nr. 5006c - Sterrenkundelaan 1, 1210 Brussel) voor 'MLOZ Insurance', de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen (voor de takken 2 en 18), Lenniksebaan 788 a, 1070 Brussel, RPR Brussel (422.189.629, CDZ-nr. 750/01). Heb je een verzekering bij PartenaMut of OZ, dan ben je al goed verzekerd. Bekijk hier de juridische info en richtlijnen van MIFID of surf naar MiFID. De info op deze pagina is gebaseerd op de algemene verzekeringsvoorwaarden van 2018.