Sluiten

Verwacht jij een hospitalisatieverzekering die echt voor alles zorgt?

Wist je dat 1 op 2 Vlamingen de laatste 2 jaar te maken kreeg met een ziekenhuisopname? Dankzij Hospitalia Medium ben je betaalbaar verzekerd bij een operatie, een bevalling of ziekte. En je kan rekenen op extra hulp na je opname zoals hulp bij huishoudelijke taken, oppas voor je kinderen en huisdieren, vervoer…


Uitstekende prijs-kwaliteit

Bescherming voor, tijdens en na je opname

Ook beschermd bij zware ziekte

Snelle terugbetaling

Extra hulp na je opname met Hospitalia Assist

Aansluiten kan tot en met 65 jaar. Bekijk hier wat wel en niet verzekerd is

Doe zoals

173.645

Hospitalia-klanten

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Wij bellen je binnen de 2 werkdagen op. Niet meteen bereikbaar? Wij sturen je een mailtje. Aansluiten bij Hospitalia Medium kan tot en met 65 jaar.
*
*
*
*
*

700 euro voor kine: fijn dat je dan op je hospitalisatieverzekering kunt rekenen

Inge, 55 jaar

Inge had al een tijdje last van haar schouder en dat werd steeds erger. Een operatie bleek de enige oplossing.

De operatie in dagopname verliep vlot, daarna volgde een grotere opgave: een lange revalidatie om haar arm volledig hersteld te krijgen. Gelukkig kan Inge ook voor de kosten van haar kinesitherapie rekenen op Hospitalia Medium.

“Na de operatie was mijn hele arm gevoelloos. Dat het zo ingrijpend zou zijn, had ik niet verwacht. Ik was echt in paniek. Maar na 48 uur had ik eindelijk weer gevoel in mijn vingers en geloofde ik dat het goed zou komen."

"Vanaf de eerste dag na de operatie ben ik met de revalidatie begonnen. Alles samen zijn er 60 beurten kinesitherapie nodig om mijn arm te helpen herstellen. Het is hard werken, maar ik ben gemotiveerd: alleen met de juiste revalidatie kan mijn schouder volledig herstellen.”

“60 beurten kine, dat is uiteraard niet goedkoop – ik zit nu halverwege mijn revalidatie en de kosten voor de kine gaan al tot zo’n 700 euro - dus het is fijn om te weten dat je die kosten niet allemaal zelf moet dragen. En dat je kunt kiezen voor de beste revalidatie, ongeacht de prijs.”

Lees meer

Wat verwacht

jij van ons?

Sluit nu aan of vraag advies

Kies voor een betaalbare en uiterst betrouwbare hospitalisatieverzekering met een persoonlijke service en advies op maat van jouw situatie.

Alles over Hospitalia Medium

Eén op twee gezinnen kreeg de laatste twee jaar te maken met een ziekenhuisopname. Met Hospitalia Medium kun je vertrouwen op een complete en betrouwbare hospitalisatieverzekering, voor een betaalbare prijs.

Wat verzekert Hospitalia Medium?

Bij Hospitalia Medium kun je in geval van een meerdaagse opname kiezen voor een overnachting in een eenpersoonskamer. Je geniet dan deze terugbetalingen:

 • Ereloonsupplementen: terugbetaling tot 200% van het wettelijke tarief.
 • Kamersupplementen: terugbetaling tot 125 euro per opnamedag

Heb je een ziekenhuisopname zonder overnachting? Dan raden we een meerpersoonskamer aan. Zo zijn de terugbetalingen optimaal. Neem je toch een eenpersoonskamer, hou dan rekening met deze beperkingen:

 • Ereloonsupplementen: terugbetaling is beperkt tot maximaal 1 keer het wettelijke tarief (=100% van het wettelijke tarief).
 • Kamersupplementen: terugbetaling tot 80 euro per opnamedag.

Wat betaalt Hospitalia Medium terug? Kosten van verzorging in de 60 dagen vóór, en 180 dagen na de opname

 • Remgelden en honorariumsupplementen tot 100% van het overeenkomstentarief vb doktersraadplegingen, labo-onderzoeken.
 • Geneesmiddelen 100% van het remgeld voor de geneesmiddelen, waarvoor er ook een terugbetaling is vanuit de wettelijke ziekteverzekering.
 • Kinesitherapie 45 sessies tot 180 dagen na de opname.
 • Braces op doktersvoorschrift tot 50 euro per opname.
 • Terugbetaalbare implantaten en protheses: volledige terugbetaling
 • Niet-terugbetaalbare implantaten en protheses: tot 5.000 euro/opname
 • Farmaceutische producten met tussenkomst in de wettelijke ziekteverzekering: volledige terugbetaling
 • Farmaceutische producten zonder tussenkomst in de wettelijke ziekteverzekering: tot 1.200 euro/opname
 • Parafarmaceutische producten: tot 250 euro/opname
 • Diverse kosten: terugbetaling voor rooming-in en steunkousen
 • Niet terugbetaalbare honoraria: tot 1.000 euro/hospitalisatie mits akkoord medisch adviseur. Niet alle honoraria zonder tussenkomst van het ziekenfonds zijn gedekt.
 • Robotchirurgie en IVF: tot 500 euro/kalenderjaar.

Er is geen tegemoetkoming voor de medische, farmaceutische en ziekenhuisverstrekkingen die van esthetische aard zijn, en/of die niet noodzakelijk zijn om te genezen.

Uitgesloten kosten zijn ook een honorarium (zonder tussenkomst van het ziekenfonds) waar er geen akkoord van de medisch adviseur voor is of bijvoorbeeld mortuariumkosten.

 • Net aangesloten?  Dan moet je rekening houden met 9 maanden wachttijd.
 • Overname van een gelijkaardige polis bij een ander ziekenfonds: geen wachttijd, ingekorte wachttijd of dekking vorige polis tijdens de wachttijd. Contacteer ons zodat we dit samen kunnen bekijken.
 • Overname van een gelijkaardige polis bij een andere verzekeraar (privé of via het werk): geen inkorting van de wachttijd. Als je kiest voor een meerpersoonskamer, zorgt Hospitalia Medium wel voor terugbetalingen. Contacteer ons zodat we dit samen kunnen bekijken.
 • IVF: tot 500 euro/kalenderjaar
 • Kies je voor een thuisbevalling? Hospitalia Medium voorziet een forfait van 700 euro.
 • Kraamzorg: 20 euro/per dag (tijdens de eerste 7 dagen na de ziekenhuisopname).

Dringend ziekenvervoer met de dienst 100/112 waaruit een ziekenhuisopname volgt: terugbetaling tot 500 euro per kalenderjaar. Indien het niet gaat om dringend vervoer met een dienst 100/112 waaruit een ziekenhuisopname volgt, kunnen we niet tussenkomen.

Voor Hospitalia Medium geldt een wachttijd van 6 maanden. Behalve bij:

 • Zwangerschap: 9 maanden wachttijd.
 • Een ongeval: geen wachttijd.

Overname van een gelijkaardige polis: geen of ingekorte wachttijd (behalve bij zwangerschap), of tijdens je wachttijd dekking van een Hospitalia-polis die overeenkomt met de polis van je vorige verzekering.

Helan

Sluit je vandaag aan bij Partena?
Dan word je vanaf 1 januari automatisch klant bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds.

Net als bij Partena reken je bij Helan op een vlot draaiend ziekenfonds en betaalbare verzekeringen, maar ook kinderopvang, thuiszorg, huishoudhulp, vakantiekampen en een gezondheidsshop.

Je bent van harte welkom!

Sluit nu aan of vraag advies

Kies voor een betaalbare en uiterst betrouwbare hospitalisatieverzekering met een persoonlijke service en advies op maat van jouw situatie.

Ook Veronique en Zowie
verwachten veel van Hospitalia Medium

Je privacy is belangrijk voor ons. Wij geven je gegevens niet door aan derden. Door het invullen van het formulier ga je akkoord met de privacy policy van Partena Ziekenfonds.

Partena Ziekenfonds is verzekeringsagent (CDZ- nr. 5006c) voor “MLOZ Insurance”, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629) erkend onder nr. CDZ 750/01 (voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Belgisch recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van dit contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Partena Ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen.

Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kunt u terecht bij Partena Ziekenfonds.