Sluiten

Verwacht jij een hospitalisatieverzekering die je hele gezin ondersteunt?

Als je na een spoedkeizersnede langer in het ziekenhuis moet blijven, ben je blij dat je partner bij je kan blijven. Ellen herstelde in alle rust van haar bevalling, zonder zorgen om de opnamekosten voor haar prille gezin.

 

Verzekering zonder grensbedrag

Vlotte en snelle terugbetaling

Ook tussenkomst voor én na opname

Persoonlijke service en advies op maat

Vanaf

€ 6,13

p.p. per maand

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Je kunt aansluiten bij Hospitalia Medium tot en met de leeftijd van 65 jaar.
*
*
*
*
*

Ik verwacht dat mijn man bij mij kan blijven in de kraamkliniek

Ellen, 35 jaar

Ellen had zich perfect voorbereid op een vlotte bevalling. Maar baby Willem stopte plots met groeien en werd vroeger geboren dan gepland, via een spoedkeizersnede.

Niet zoals Ellen en haar man Tim het hadden verwacht... Gelukkig waren ze vooraf goed geïnformeerd over Hospitalia Medium. “Want als alles even heel spannend wordt, wil je je geen zorgen moeten maken om de kosten.”

“Willem was gepland voor de 25ste april, maar is geboren met een spoedkeizersnede op vrijdag de 13de… Twee dagen eerder had de gynaecoloog gezien dat hij niet goed meer groeide. Als er niet snel een evolutie was, zou ze de bevalling inleiden. Maar op donderdagnacht kwamen de weeën spontaan op gang. In het ziekenhuis ging alles eerst zoals het moest. Maar toen ging het ineens mis: op korte tijd zakte de hartslag van Willem twee keer. De gynaecoloog wilde geen risico nemen. Een spoedkeizersnede was plots onze enige optie. Dat is natuurlijk niet hoe ik me mijn bevalling had voorgesteld… “

“Toen ik zwanger werd had ik mij goed geïnformeerd over de hospitalisatieverzekering. Gelukkig, want tijdens je bevalling gaat er zoveel door je hoofd. Dan zijn die hospitalisatiekosten het verste van je zorgen. Nochtans liepen ze wel op, met die keizersnede. En ik ben ook langer in het ziekenhuis moeten blijven dan de normale 3 dagen. Gelukkig kon Tim bij ons op de kamer blijven. Daar was ik blij om. Met hem erbij waren de eerste dagen met Willem veel comfortabeler.”

“Ik ben heel tevreden over de info die ik gekregen heb bij Hospitalia Medium. Ik wist waar ik aan toe was en alles wat men verteld had, bleek perfect te kloppen. De kosten voor het verblijf van Tim, de bezoeken aan de kinesist en de gynaecoloog achteraf, en de vroedvrouw die aan huis kwam: het viel allemaal onder de hospitalisatieverzekering. Toen we de ziekenhuisfactuur binnenkregen, schrokken we even. Maar tegelijk waren we heel gerust: we krijgen dat geld snel weer terug.”

Lees meer

Wat verwacht

jij van ons?

Sluit nu aan of vraag advies

Kies voor een betaalbare en uiterst betrouwbare hospitalisatieverzekering met een persoonlijke service en advies op maat van jouw situatie.

Alles over Hospitalia Medium

Eén op twee gezinnen kreeg de laatste twee jaar te maken met een ziekenhuisopname. Met Hospitalia Medium kun je vertrouwen op een complete en betrouwbare hospitalisatieverzekering, voor een betaalbare prijs.

Wat verzekert Hospitalia Medium?

Bij Hospitalia Medium kun je in geval van een meerdaagse opname kiezen voor een overnachting in een eenpersoonskamer. Je geniet dan deze terugbetalingen:

 • Ereloonsupplementen: terugbetaling tot 200% van het wettelijke tarief.
 • Kamersupplementen: terugbetaling tot 125 euro per opnamedag

Heb je een ziekenhuisopname zonder overnachting? Dan raden we een meerpersoonskamer aan. Zo zijn de terugbetalingen optimaal. Neem je toch een eenpersoonskamer, hou dan rekening met deze beperkingen:

 • Ereloonsupplementen: terugbetaling is beperkt tot maximaal 1 keer het wettelijke tarief (=100% van het wettelijke tarief).
 • Kamersupplementen: terugbetaling tot 80 euro per opnamedag.

Wat betaalt Hospitalia Medium terug? Kosten van verzorging in de 60 dagen vóór, en 180 dagen na de opname

 • Remgelden en honorariumsupplementen tot 100% van het overeenkomstentarief vb doktersraadplegingen, labo-onderzoeken.
 • Geneesmiddelen 100% van het remgeld voor de geneesmiddelen, waarvoor er ook een terugbetaling is vanuit de wettelijke ziekteverzekering.
 • Kinesitherapie 45 sessies tot 180 dagen na de opname.
 • Braces op doktersvoorschrift tot 50 euro per opname.
 • Terugbetaalbare implantaten en protheses: volledige terugbetaling
 • Niet-terugbetaalbare implantaten en protheses: tot 5.000 euro/opname
 • Farmaceutische producten met tussenkomst in de wettelijke ziekteverzekering: volledige terugbetaling
 • Farmaceutische producten zonder tussenkomst in de wettelijke ziekteverzekering: tot 1.200 euro/opname
 • Parafarmaceutische producten: tot 250 euro/opname
 • Diverse kosten: terugbetaling voor rooming-in en steunkousen
 • Niet terugbetaalbare honoraria: tot 1.000 euro/hospitalisatie mits akkoord medisch adviseur. Niet alle honoraria zonder tussenkomst van het ziekenfonds zijn gedekt.
 • Robotchirurgie en IVF: tot 500 euro/kalenderjaar.

Er is geen tegemoetkoming voor de medische, farmaceutische en ziekenhuisverstrekkingen die van esthetische aard zijn, en/of die niet noodzakelijk zijn om te genezen.

Uitgesloten kosten zijn ook een honorarium (zonder tussenkomst van het ziekenfonds) waar er geen akkoord van de medisch adviseur voor is of bijvoorbeeld mortuariumkosten.

 • Net aangesloten?  Dan moet je rekening houden met 9 maanden wachttijd.
 • Overname van een gelijkaardige polis bij een ander ziekenfonds: geen wachttijd, ingekorte wachttijd of dekking vorige polis tijdens de wachttijd. Contacteer ons zodat we dit samen kunnen bekijken.
 • Overname van een gelijkaardige polis bij een andere verzekeraar (privé of via het werk): geen inkorting van de wachttijd. Als je kiest voor een meerpersoonskamer, zorgt Hospitalia Medium wel voor terugbetalingen. Contacteer ons zodat we dit samen kunnen bekijken.
 • IVF: tot 500 euro/kalenderjaar
 • Kies je voor een thuisbevalling? Hospitalia Medium voorziet een forfait van 700 euro.
 • Kraamzorg: 20 euro/per dag (tijdens de eerste 7 dagen na de ziekenhuisopname).

Dringend ziekenvervoer met de dienst 100/112 waaruit een ziekenhuisopname volgt: terugbetaling tot 500 euro per kalenderjaar. Indien het niet gaat om dringend vervoer met een dienst 100/112 waaruit een ziekenhuisopname volgt, kunnen we niet tussenkomen.

Voor Hospitalia Medium geldt een wachttijd van 6 maanden. Behalve bij:

 • Zwangerschap: 9 maanden wachttijd.
 • Een ongeval: geen wachttijd.

Overname van een gelijkaardige polis: geen of ingekorte wachttijd (behalve bij zwangerschap), of tijdens je wachttijd dekking van een Hospitalia-polis die overeenkomt met de polis van je vorige verzekering.

Sluit nu aan of vraag advies

Kies voor een betaalbare en uiterst betrouwbare hospitalisatieverzekering met een persoonlijke service en advies op maat van jouw situatie.

Ook Inge, Zowie en Veronique
verwachten veel van Hospitalia Medium

Je privacy is belangrijk voor ons. Wij geven je gegevens niet door aan derden. Door het invullen van het formulier ga je akkoord met de privacy policy van Partena Ziekenfonds.

Partena Ziekenfonds is verzekeringsagent (CDZ- nr. 5006c) voor “MLOZ Insurance”, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629) erkend onder nr. CDZ 750/01 (voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Belgisch recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van dit contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Partena Ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen.

Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kunt u terecht bij Partena Ziekenfonds.