Sluiten

Glimlach levenslang met Dentalia Plus

Een mooie glimlach verdient levenslange zorg. Tandverzekering Dentalia Plus houdt dure tandzorg je leven lang betaalbaar. 


Terugbetaling tot 1.250 euro p.p.

Ideale aanvulling op de terugbetaling orthodontie via Partena Ziekenfonds

Ook voor tandzorg, tandprotheses, implantaten, orthodontie bij volwassenen en parodontologie

Aansluiten kan tot en met 64 jaar en dan ben je de rest van je leven verzekerd

Doe zoals

529.000

Dentalia Plus klanten

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Wij bellen je binnen de 2 werkdagen op. Niet meteen bereikbaar? Wij sturen je een mailtje. Aansluiten kan tot en met 64 jaar.
*
*
*
*
*

Ik verwacht tandartsbezoeken zonder zorgen om de kosten

Elke, 44 jaar

Elke zag bij haar ouders hoe hoog de kosten voor tandzorg kunnen oplopen en koos daarom voor de gemoedsrust van Dentalia Plus. 

“Gevoelige tanden zitten bij ons in de familie, dus ik zal wellicht nog wel tandproblemen krijgen in de toekomst. Dan ben je toch blij dat je goed verzekerd bent.”

“Toen de tandarts zei dat mijn zoon Arthur orthodontie zou nodig hebben, prees ik mij gelukkig dat ik Dentalia Plus had. Arthur had een kruisbeet en een ‘malocclusie’: zijn onderste tandenrij stond te veel naar voren. Over de kosten van die orthodontie heb ik mij nooit echt zorgen gemaakt. Ik ben gerust in mijn tandverzekering, ik weet dat ik een groot deel van de kosten terugbetaald zal krijgen.”

Ik verwacht tandartsbezoeken zonder zorgen om de kosten.

Elke, 43 jaar

Wat verwacht

jij van ons?

Laat je bijdrage berekenen of vraag advies op maat

Laat vrijblijvend je bijdrage berekenen. Je mag binnen de 2 werkdagen een telefoontje van ons verwachten. Liever op afspraak? Reserveer een adviesgesprek via video of in een Partena-kantoor.

Veelgestelde vragen over Dentalia Plus?

1. PREVENTIEVE TANDVERZORGING
Deze verstrekkingen sporen beginnende tandproblemen op vóór ze erger worden. Met een mondonderzoek kan de tandarts vaststellen of er een risico is op tandbederf en of het tandvlees aangetast is. Indien nodig kan hij aangepaste verzorging aanbieden. Je krijgt 100% van de kosten terugbetaald voor:

 • mondonderzoeken
 • parodontale onderzoek (DPSI-index)
 • tandsteenverwijdering
 • profylactisch reinigen
 • verzegeling van groeven en putjes
 • raadplegingen

2. CURATIEVE TANDVERZORGING
Dit zijn, al dan niet dringende, technische handelingen ter verbetering van de aangetaste mondgezondheid. Afhankelijk van je preventieve gedrag krijg je 50% of 80% van de kosten terugbetaald voor:

 • het trekken van tanden
 • bewarende tandverzorging
 • mondradiologie
 • kleine mondchirurgie
 • supplementen voor dringende technische verstrekkingen

3. PARODONTOLOGIE
Parodontologie heeft betrekking op ziekten en aandoeningen van het tandvlees, de ligamenten en tandholtes. Afhankelijk van je preventieve gedrag krijg je 50% of 80% van de kosten terugbetaald.

4. TANDPROTHESEN EN IMPLANTATEN
Onder tandprothesen en implantaten vallen de hulpmiddelen die één of meerdere tanden vervangen. Afhankelijk van je preventieve gedrag krijg je 50% of 80% van de kosten terugbetaald.

5. ORTHODONTIE
Dit is de specialisatie van de tandgeneeskunde waarmee afwijkende tandposities worden gecorrigeerd, bb. vooruitstekende tanden en overlappingen, verkeerde positie van de kaak corrigeren, enz. Zowel kinderen als volwassenen krijgen 60% van de orthodontiekosten terugbetaald.

 • Verstrekkingen van stomatologie en radiologie die niet toegankelijk zijn voor een tandarts.
 • Geneesmiddelen (incl mondspoeling …)
 • Tandverstrekkingen van esthetische aard (bleaching, meervoudige facetten).

 

 • Je betaalt elke maand een bijdrage, afhankelijk van je leeftijd.
 • In ruil geniet je een tegemoetkoming tot een maximum jaarlijks bedrag. Dit bedrag, ook wel tegemoetkomingsplafond genoemd, stijgt de eerste drie jaar geleidelijk:
  • Eerste aansluitingsjaar: terugbetalingsplafond van maximum 350 euro per persoon per jaar.
  • Tweede aansluitingsjaar: terugbetalingsplafond van maximum 650 euro per persoon per jaar.
  • Vanaf het derde aansluitingsjaar: terugbetalingsplafond van maximum 1.250 euro per persoon per jaar. Voor prothesen, implantaten, orthodontie en parodontologie is er een subplafond van 1.050 euro per persoon. De overige 200 euro per persoon dient voor curatieve en/of preventieve tandverzorging.
 • Een nieuw aansluitingsjaar start telkens op de datum van je aansluiting.
 • Je kunt Dentalia Plus alleen afsluiten voor het hele gezin. Heeft iemand binnen je gezin al een vergelijkbare verzekering? Dan kun je voor dit gezinslid een uitzondering aanvragen. Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

 

 • Dentalia Plus betaalt je meer kosten terug als je regelmatig op preventieve controle gaat bij de tandarts.
 • Je krijgt 80% van je kosten terugbetaald als je tijdens het kalenderjaar voorafgaand aan de datum van de zorgen een tegemoetkoming voor tandverzorging gekregen hebt.
 • In andere gevallen krijg je 50% van je kosten terugbetaald.

 

 • Je kan alleen aansluiten als je lid bent van Partena Ziekenfonds.
 • Je kunt Dentalia Plus alleen afsluiten voor het hele gezin. Heeft iemand binnen je gezin al een vergelijkbare verzekering? Dan kun je voor dit gezinslid een uitzondering aanvragen. Contacteer ons, wij helpen je graag verder.
 • Dentalia Plus is toegankelijk tot en met 64 jaar.
 • Algemene wachttijd van 6 maanden vanaf de aansluitingsdatum voor gewone tandzorgen (preventieve en curatieve tandzorgen) en paradontologie.
 • 12 maanden wachttijd voor orthodontie, implantaten en prothesen. 
 • Geen wachttijd bij een ongeval: je bent vanaf de eerste dag verzekerd.
 • De wachttijd kan geschrapt worden indien je over een vergelijkbare tandverzekering beschikt. 
 • Het verzekeringscontract wordt afgesloten voor het leven. Het kan beëindigd worden bij opzegging door de verzekeringsnemer, bij niet-betaling van de bijdragen, bij verandering naar een niet-onafhankelijk ziekenfonds, of bij fraude.

 

 • Algemene wachttijd van 6 maanden vanaf de aansluitingsdatum voor gewone tandzorgen (preventieve en curatieve tandzorgen) en paradontologie.
 • 12 maanden wachttijd voor orthodontie, implantaten en prothesen. 
 • Geen wachttijd bij een ongeval: je bent vanaf de eerste dag verzekerd.
 • De wachttijd kan geschrapt worden indien je over een vergelijkbare tandverzekering beschikt. 

 

Vanaf 1 januari 2021 heeft Partena Ziekenfonds zijn ruime basisterugbetaling voor orthodontie verhoogd. Wanneer je voor je 15de verjaardag een medisch akkoord ontvangt, krijg je 60% van de remgelden, supplementen en materialen terugbetaald. En dat met een maximum van 1.050 euro per persoon en tot je 22e verjaardag.

Maar een gezond gebit is belangrijk voor élke leeftijd. Daarom biedt Dentalia Plus een goede aanvulling op de basisverzekering van Partena Ziekenfonds, zodat dure tandzorg je hele leven lang betaalbaar blijft. En een extra tandverzekering is ook al interessant voor tandzorgkosten op jonge leeftijd, want orthodontiekosten lopen snel op tot 2.000 à 3.000 euro, meer dan de 1.050 euro die je terug krijgt via je ledenvoordeel.

Ook op latere leeftijd is een extra bescherming tegen tandzorgkosten geen overbodige luxe. Meer en meer volwassenen hebben orthodontie nodig, en die betaalt de wettelijke ziekteverzekering niet of maar weinig terug. Bovendien betaalt Dentalia Plus meer terug dan orthodontie alleen: tandsteen verwijderen, tanden trekken, tandvleesaandoeningen, kronen, protheses... Onze extra tandverzekering dekt het allemaal. Bovendien ben je ook beschermd tegen de hoge tarieven die heel wat niet-geconventioneerde tandartsen en orthodontisten aanrekenen. Dentalia Plus helpt je ook om je gebit gezond te houden: door regelmatig op controle te kunnen gaan, zonder zorgen om de kosten, vermijd je grote problemen met je gebit op termijn.

Helan

Sluit je vandaag aan bij Partena?
Dan word je vanaf 1 januari automatisch klant bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds.

Net als bij Partena reken je bij Helan op een vlot draaiend ziekenfonds en betaalbare verzekeringen, maar ook kinderopvang, thuiszorg, huishoudhulp, vakantiekampen en een gezondheidsshop.

Je bent van harte welkom!

Wat verwacht

jij van ons?

Laat je bijdrage berekenen of vraag advies op maat

Laat vrijblijvend je bijdrage berekenen. Je mag binnen de 2 werkdagen een telefoontje van ons verwachten. Liever op afspraak? Reserveer een adviesgesprek via video of in een Partena-kantoor.Ook Arnaud, Wim en Benny
verwachten veel van Dentalia PlusJe privacy is belangrijk voor ons. Wij geven je gegevens niet door aan derden. Door het invullen van het formulier ga je akkoord met de privacy policy van Partena Ziekenfonds.

Partena Ziekenfonds is verzekeringsagent (CDZ- nr. 5006c) voor “MLOZ Insurance”, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629) erkend onder nr. CDZ 750/01 (voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Belgisch recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van dit contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Partena Ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen.

Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kunt u terecht bij Partena Ziekenfonds.