Wat is de Suiker-reflex?

Volg het online Stappenplan

Het Stappenplan van de Suiker-reflex is een reeks van e-mails op maat van je suikertype. Ze helpen je om stapsgewijs bewuster met suiker om te gaan. Je ontvangt 1 keer per week, gedurende 6 weken, een e-mail van onze coach. 

Schrijf je nu in voor het Stappenplan

  • Nog geen Suikertest gedaan? Zet nu je eerste stap van de Suiker-reflex! 
  • Ken je je suikertype al? Schrijf je hier in voor het online stappenplan op maat van je suikerprofiel.
Naar het stappenplan Naar de Suikertest

Het Stappenplan bestaat uit twee fases: 

  • Tijdens de eerste 21 dagen leer je meer inzicht te krijgen in je dagelijkse gebruik van toegevoegde suikers. We helpen je te ontdekken wat voor jou de belangrijkste struikelblokken zijn en begeleiden je om je zin in zoet onder controle te houden. Dankzij onze tips leer je je maximale toegelaten suikerinname niet te overschrijden. 
  • Na die eerste 21 dagen krijg je nog 3 weken lang tips en raadgevingen om het vol te houden, en je de nieuwe gezonde levensstijl eigen te maken.  

Alleen maar voordelen dus!

Goede raad, een heleboel tips, en recepten– dat alles rechtsreeks in je mailbox! Het Stappenplan heeft nog een grote troef: in de eerste mail nodigen we je uit om jouw Suikerbarometer in te vullen. Die barometer meet hoeveel suiker je werkelijk eet, en toont je ook hoeveel suiker je mag eten. Het wordt jouw persoonlijke doel om naar dat gezonde peil te gaan. En daar helpt het Stappenplan je bij.  

En na 21 dagen?

Dan is het tijd om de (eerste) balans op te maken! Je vult opnieuw de Suikerbarometer in om je vooruitgang te meten. Je ziet op die manier ook waar er verbeterpuntjes zijn – maar die vallen vast 100% mee!

Samen minder suiker eten

Samen een gemeenschappelijk doel bereiken is makkelijker dan alleen. Zoek je wat extra motivatie om gezonder en evenwichtiger te eten? Dan is de Groepsuitdaging van de Partena Suiker-reflex iets voor jou! Stel een team samen en werk in groep in 21 dagen aan een gezond suikergebruik. 

Het stappenplan op maat is bedoeld als aanvulling op een evenwichtige voeding. Het kan geen vervanging vormen voor een bezoek aan een arts of gezondheidswerker

Meer weten over suiker?

Reken op de Suiker-reflex van Partena Ziekenfonds. Doe de Suikertest, en ontdek je suikerprofiel. Volg het Stappenplan, en leer minder suiker te eten in 21 dagen. Goed op weg om minder suiker te eten? Controleer het met de Suikerbarometer.

 
 
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena