Geef je arbeidsongeschiktheid door

Omwille van de huidige crisis door het coronavirus, kun je TIJDELIJK je attest van arbeidsongeschiktheid digitaal bezorgen aan je ziekenfonds. Deze tijdelijke maatregel is geldig voor een arbeidsongeschiktheid vanaf 18/3/2020.

Zo bezorg je ons het getuigschrift digitaal: 

  • Scan het getuigschrift van arbeidsongeschiktheid in en laad het bestand op via deze webpagina. Als je een foto oplaadt, zorg dan dat die duidelijk leesbaar is.
  • Zodra het getuigschrift in ons bezit is, ontvang je een e-mail met ontvangstbevestiging.
  • We verwerken je getuigschrift zo snel mogelijk. Ondertussen kun je je uitkeringsdossier opvolgen via MijnPartena, jouw online ziekenfonds.

Blanco versie nodig om te laten invullen door je arts? 

Belangrijk!

  • Om de bestanden optimaal op te laden gebruik je best Chrome of Firefox.
  • De upload is beperkt tot max. 2 MB per bestand. Toegestaan bestandstype: .doc, .docx, .pdf, .jpg, .jpeg, .png
  • Lees de veelgestelde vragen hieronder voor meer info.

Veelgestelde vragen

Ik heb een uitnodiging ontvangen van de adviserende arts. Wat moet ik doen?
Er zijn zowel fysieke als telefonische consultaties mogelijk. Voor een fysieke consultatie ontvang je een oproepingsbrief. Voor een telefonische consultatie zal het medische kabinet jou ofwel telefonisch uitnodigen, ofwel via e-mail (als we over jouw e-mailadres beschikken).

Ik kan van mijn huisarts of behandelende arts niet tijdig een getuigschrift van arbeidsongeschiktheid verkrijgen. Wat moet ik doen?
Van zodra je een getuigschrift van je behandelende arts ontvangt, kun je ons dit digitaal bezorgen via het formulier op deze pagina. Het RIZIV voorziet dat het ziekenfonds tijdelijk de sancties omwille van laattijdige aangifte van de arbeidsongeschiktheid mag opheffen als er sprake is van overmacht.

Als ik thuis moet blijven omdat iemand in mijn omgeving besmet is met het coronavirus, krijg ik dan een uitkering van het ziekenfonds?
Ben je zelf niet ziek, maar werd je in quarantaine geplaatst omdat iemand uit je omgeving besmet is met het coronavirus, dan heb je geen recht op een uitkering van je ziekenfonds. Afhankelijk van je statuut, zijn er deze opties: 

  • Loontrekkende: Je werkgever moet stappen ondernemen voor tijdelijke werkloosheid door overmacht. Meer info hierover vind je op de website van de RVA.
  • Zelfstandige: Bij de sociale verzekeringskas kun je vragen om het zogenaamde ‘overbruggingsrecht bij onderbreking van de activiteit’. Zo kun je een vervangingsinkomen krijgen bij een verplichte werkonderbreking van minstens 7 kalenderdagen (in plaats van één volledig kalenderjaar). 

Ik ben loontrekkend en heb deeltijds hervat via het ziekenfonds, maar omwille van de corona-maatregelen kan ik geen activiteit meer uitoefenen.
Wij moeten nog steeds het maandelijkse attest van je werkgever ontvangen. 

  • Indien je je deeltijdse activiteit niet kon uitoefenen door de genomen maatregelen (economische werkloosheid, preventieve quarantaine,…), en je ter compensatie een vergoeding ontving via de werkloosheid, moet je werkgever de uren waarvoor je een vergoeding ontving noteren als 'gelijkgestelde uren'.
  • Ontving je geen vergoeding van je werkgever, de werkloosheid of een andere instelling, dan moet je werkgever ons een attest bezorgen waarbij de gepresteerde en de gelijkgestelde uren gelijk zijn aan NUL.
 

Laad je document hier op

*
*
*
Zonder leestekens
*
Max. 2 MB per bestand. Toegestaan bestandstype: .doc, .docx, .pdf, .jpg, .jpeg, .png
*

Hoe kunnen we je helpen?

Heb je een vraag? Onze klantendienst geeft je snel een antwoord. Wij zijn bereikbaar waar en wanneer het jou past.

Je privacy is belangrijk voor ons. Wij geven je gegevens niet door aan derden. Door het invullen van het formulier ga je akkoord met de privacy policy van Partena Ziekenfonds.

Partena Ziekenfonds is verzekeringsagent (CDZ- nr. 5006c) voor “MLOZ Insurance”, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629) erkend onder nr. CDZ 750/01 (voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Belgisch recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van dit contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Partena Ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen.

Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kunt u terecht bij Partena Ziekenfonds.

Sluiten