Zorgverzekering

Zorgverzekering stopzetten

De zorgverzekering is verplicht in Vlaanderen en facultatief in Brussel. Enkel in bepaalde gevallen kan je je aansluiting opzeggen. Ontdek hier hoe. Het is ook belangrijk om je zorgkas in te lichten als je woonplaats of je statuut wijzigt.

In deze gevallen breng je je zorgkas schriftelijk op de hoogte, zodat men je dossier kan afsluiten:

  • Woon je in Vlaanderen, dan kun je je lidmaatschap enkel opzeggen als je verhuist naar een ander gewest. In de andere gevallen is je bijdrage voor de zorgverzekering verplicht.
  • Woon je in Brussel-Hoofdstad, dan kun je vrijwillig opzeggen. 
  • Wie buitenlands verzekerd is of verzekerd wordt bij een internationale instelling, hoeft geen zorgverzekering meer te betalen.
  • Voor wie niet meer in Vlaanderen of Brussel-Hoofdstad woont, wordt de aansluiting bij eender welke zorgkas stopgezet op 31/12 van het lopende jaar. De ledenbijdrage voor het lopende jaar moet wel nog betaald worden. 
  • Als de aangeslotene overlijdt, wordt de aansluiting stopgezet op datum van het overlijden. De ledenbijdrage hoeft dan niet meer betaald te worden.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena