Jouw dossier bespreken vanuit je zetel thuis: de videocall

De lockdown, de quarantaine en alle gevolgen die de komst van COVID-19 met zich meebracht, heeft ons gedwongen om bepaalde zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken. of het heeft gezorgd voor versnelling in projecten die in de pijplijn zaten. En ja, ook vaak met een positieve uitkomst. Een uitstekend voorbeeld daarvan is de komst van de videocall als extra service naar onze klanten toe.
Jouw dossier bespreken vanuit je zetel thuis: de videocall

Niet enkel technisch, ook bij onze klantenadviseurs betekende deze nieuwe aanpak een uitdaging. In een mum van tijd moesten onze medewerkers de klik maken: het helpen van onze klanten op kantoor was niet meer mogelijk. Thuiswerk was (en is nog vaak) de norm: vanuit hun thuissituatie stonden ze paraat om de klant te woord te staan via een videogesprek.

Klantenadviseur aan het woord 

De positieve beoordelingen achteraf spreken voor zich, al is het nog interessanter om iemand aan het woord te laten uit het 'veld' zelf. Lies vertelt ons wat de komst van de videocall voor haar betekende:

"In ons team zijn we met drie om videocalls te doen. Ze hebben me eigenlijk niet moeten overtuigen 'om in te stappen'. Ik had wat schrik in het begin voor de inkijk in mijn privéleven, maar uiteindelijk beslis je zelf wat de klant te zien krijgt. Ik doe zowel commerciële calls als servicegesprekken. Al zijn vooral de infogesprekken voor zwangere dames mijn favorieten. Ik kan hen even goed informeren en geruststellen als wanneer ze op kantoor langs komen. En het koppel is blij dat ze zich niet hoeven te verplaatsen. Het enige nadeel is dat we niet meteen ons geboortegeschenk kunnen meegeven... (lacht)

Voordelen

Het voordeel van videogesprek is dat je de klant aankijkt en dat beide partijen in hun eigen habitat zitten. Dat geeft toch direct wat meer vertrouwen. Ik zie ook aan hun gelaatsuitdrukking wanneer iets niet helemaal duidelijk is en daar kan ik instant op inspelen, net als bij een fysiek contact. De small talk introductie van de deur tot het plaatsnemen aan mijn desk valt weg, waardoor de afspraken sneller gaan terwijl ik toch evenveel informatie geef. Ons onlinekantoor MijnPartena kan ik makkelijker promoten door mijn scherm te delen. De klant ziet beter wat ik bedoel dan wanneer ik mijn scherm draai bij een fysieke afspraak. Daarnaast is er natuurlijk het ecologische voordeel, er is geen verplaatsing nodig en er is de tijdswinst voor de klant en ons! Efficiëntie ten top.

Videocall is bovendien een enorm toegankelijk medium. Ik had al gesprekken met allerlei klanten, jong of oud, anderstaligen, ... Het enige wat de klant nodig heeft is internet, een smartphone of een tablet. Dus de drempel ligt heel laag. Technische problemen heb ik tot nu toe nog niet gehad. 

Het leuke aan videocalls is de interactie tijdens het gesprek, gevolgd door de feedback achteraf. Je krijgt direct de review van de klant over het gesprek en aangezien ik voorlopig vooral een 10/10 kreeg, geeft dat natuurlijk extra voldoening. En mocht ik een minder positieve review krijgen, dan kan ik dat heel goed plaatsen binnen het gesprek en ook terugkoppelen naar de klant toe. Videocalls zou ik dus zeker aanraden aan de collega’s én klanten!

Wat klanten vonden

Ik kon tijdens het videogesprek rustig al mijn vragen stellen zonder mij te verplaatsen. Nadien kreeg ik nog een mail met bijkomende informatie. Dit zou ook goed werken in tijden zonder corona. Een pluim voor mijn contactpersoon!

Afspraak maken voor een videogesprek

Ben je overtuigd van het gemak en de voordelen van een videogesprek? Maak dan een afspraak