Thuiszorg

Kraamzorg en begeleiding door vroedvrouw

Heb je tijdens je zwangerschap of na de bevalling hulp nodig met de baby of in je huishouden? Ons team plant samen met jou professionele hulp in voor na de bevalling.

Kraamzorg

Kraamzorg vraag je best aan zodra je zwanger bent. Kraamzorg wordt kort na de bevalling thuis verleend door een professioneel kraamverzorgende. Zij neemt verzorgende en huishoudelijke ondersteuning op zich en:

  • verzorgt de baby
  • geeft ondersteuning en tips rond (borst)voeding en babyverzorging
  • zorgt voor de opvang van andere kinderen
  • zorgt dat de kersverse ouders de nodige rust krijgen
  • neemt lichte huishoudelijke taken op zich

Wat betaal ik?

De financiële bijdrage voor de kraamverzorgende is afhankelijk van je inkomen en van het aantal personen ten laste. Leden van Partena Ziekenfonds krijgen een terugbetaling voor kraamzorg.

Begeleiding door een vroedvrouw 

Nu de ligdagduur in het ziekenhuis korter wordt, is het aangeraden de hulp in te roepen van een vroedvrouw. Een vroedvrouw staat in voor de pre- en postnatale zorg. Zij volgt moeder en kind medisch op en:

  • biedt vroedkundig-technische verstrekking aan zoals navelzorg, hielprik, controle van de baarmoeder
  • geeft advies rond borstvoeding, meet en weegt de baby
  • observeert en begeleidt moeder en kind in de kraamperiode

Wat betaal ik?

Voor de begeleiding door de vroedvrouw is er een volledige terugbetaling van 12 consultaties aan huis tijdens de zwangerschap en 10 consultaties na de bevalling. Er wordt gewerkt via het derde betalerssysteem. Dat wil zeggen dat de vroedvrouw de betaling rechtstreeks met het ziekenfonds regelt. De opvolging is dus gratis. 

Opgelet! Is je vroedvrouw niet geconventioneerd, dan vermindert de terugbetaling met 25%, en zal een deel van de factuur wel voor eigen rekening zijn. De vroedvrouw kan ook dossier- of verplaatsingskosten of een wachtvergoeding vragen. In deze kosten komt je ziekenfonds niet tussen. 

Ken je de Partena-voordelen voor jonge ouders?

Partena Ziekenfonds biedt je een geboorte- en adoptiepremie of een babyrekening in de Gezondheidshop. Je krijgt bovendien een zwangerschapsgeschenk en geniet interessante voordelen op maat van je gezin.


Welke administratieve formaliteiten mag je niet vergeten bij de geboorte van je kindje?

Zorg nodig? 

Vraag thuiszorg aan via ons contactformulier.

Dossier zwangerschap en geboorte

Info over zwangerschap, bevalling, en het leven met een nieuwe baby. Reken ook op Partena voor kraamzorg, kinderopvang, zwangerschapsverlof en babyvoordelen.

Rubriek Baby en kinderen

Partena Gezondheidshop

Rubriek Baby en kinderen

Ben je op zoek naar babyverzorging, een fijn kraamcadeau, of ben je zwanger? Deze rubriek biedt je een brede keuze aan producten.

Bekijk in de shop

Ontvang de nieuwsbrief aanstaande ouders

Schrijf je in en ontvang interessante mails boordevol informatie om van jouw zwangerschap en de eerste levensjaren van je kind een onvergetelijke tijd te maken.

Meer over zwangerschap, geboorte en baby

Partena biedt voordelen en diensten voor jou en je baby, en regelt je moederschapsrust. Ontdek ook onze kinderopvang, en lees de info voor aanstaande ouders. 

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Extra zorg nodig?

Ben je ziek, herstellend of hulpbehoevend? Net bevallen of gewoon extra hulp nodig? Onze ervaren dienstverleners van de thuiszorgdienst helpen je graag verder.


Kraamzorg aanvragen Meer info vragen
Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor