Sociale dienstverlening

Multidisciplinair team VAPH

Als ziekenfonds is het onze taak om personen met een handicap te begeleiden en ondersteunen. Onze Sociale dienst is erkend als MultiDisciplinair Team (MDT) en helpt je met het opstellen van je dossier bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).

Ben je jonger dan 65 jaar en heb je een blijvende beperking? Dan kun je een beroep doen op de dienstverlening van het VAPH. Deze Vlaamse Overheidsinstelling biedt ondersteuning aan personen met een beperking. Deze beperking kan lichamelijk, zintuigelijk, mentaal of psychisch zijn, maar moet langdurig en ernstig zijn en een invloed hebben op de sociale integratie.

Partena Ziekenfonds beschikt over een erkend MDT, dat bestaat uit maatschappelijk werkers en ergotherapeuten. Zij maken je wegwijs in het ruime aanbod van het VAPH:

Welke taken voert het MDT uit?

  • Wij bieden je ondersteuning bij de opstart van je dossier. We komen op huisbezoek en gaan na of je in aanmerking komt voor het aanbod van het VAPH.
  • We schrijven voor jou de nodige motivatierapporten en verslagen en dienen deze elektronisch in bij het VAPH. 
  • Onze ergotherapeuten adviseren je bijkomend over hulpmiddelen en woningaanpassingen en begeleiden je bij de aankoop hiervan bij Partena Gezondheidshop.
  • Ook voor de aanvragen voor minderjarigen kun je rekenen op ons. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor