Praktische afspraken

Is de onthaalouder goed verzekerd?

Je kindje is in de opvang bij een onthaalouder goed verzekerd. Welke verzekeringen heeft Partena Kinderopvang voor de opvang en voor je kind?

Veilig verzekerd

  • Partena Kinderopvang heeft een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid voor de kinderbegeleider(s) en de kinderen, en een verzekering tegen lichamelijke ongevallen voor de opgevangen kinderen. 
  • Aangifte van schade of ongevallen moeten binnen de 24 uur na de feiten gebeuren aan de dienstverantwoordelijke van Partena Kinderopvang. Hij of zij brengt de verzekeringsinstelling op de hoogte. 
  • Het is aan te raden dat je als ouder een familiale verzekering hebt. Hiermee ben je verzekerd tegen materiële schade veroorzaakt door iemand van je gezin. 

Op stap

Ook op stap zijn de kinderen verzekerd voor lichamelijke ongevallen als ze ingeschreven zijn, en onder begeleiding zijn van de kinderbegeleider(s).

  • Kinderbegeleider(s) vragen steeds schriftelijke toestemming van de ouders om op stap te mogen gaan met hun kind. Dit kan via de inlichtingenfiche of het heen-en-weerschriftje. 
  • De kinderbegeleider(s) staan in voor gepaste begeleiding en zorgen ervoor dat verplaatsingen op een zo veilig mogelijke manier gebeuren. 
  • Bij vervoer met de wagen worden kinderen steeds reglementair vastgemaakt. 

Opgelet!

Partena Kinderopvang vzw is niet verantwoordelijk voor diefstal, verlies of beschadiging van persoonlijke goederen (kledij, juwelen, kinderwagens, …).

Wat kunnen we voor je doen?

Ben je nieuw of zit je kindje al bij ons in de opvang? Je hebt vast nog enkele vragen. We willen je graag verder helpen. 

Op zoek naar opvang?

De Partena onthaalouders en kinderdagverblijven bieden je kindje een tweede thuis. Onze goed opgeleide en ervaren begeleiders omringen hem of haar met de beste zorgen.


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor