Praktische afspraken

Wat als je kindje ziek is?

Als je kindje ziek is, breng je het beter niet naar de opvang. Je kindje heeft op dat moment meer specifieke zorgen nodig dan wij kunnen bieden. 

Kan je kindje naar de opvang komen?

  • Beoordeel zelf de algemene toestand van je kindje. Is het fit genoeg om deel te nemen aan de normale activiteiten in de opvang? 
  • Hou rekening met besmettingsgevaar voor andere kinderen.
  • De kinderbegeleider(s) en de verantwoordelijke zijn bevoegd om te oordelen of je kindje al dan niet naar de opvang kan komen. Bij die beslissing denken we aan het belang van het kind, aan het belang van de andere opgevangen kinderen, en de draagkracht van de kinderbegeleider(s).
  • Na herstel kan de kinderbegeleider een doktersattest vragen, waarin bevestigd wordt dat uw kind genezen is en mag opgevangen worden. 
  • Heeft je kindje niet onmiddellijk zichtbare medische problemen? Laat dat graag weten aan de kinderbegeleiders. Vooral als er bijzondere waakzaamheid nodig is, of als er eventueel gevaar kan zijn voor de gezondheid van jouw kind, van andere kinderen of de kinderbegeleider(s).

Hoe meld je ziekte?

  • Meld ziekte vóór het afgesproken startuur dat je in het opvangcontract vindt.
  • Voor iedere eerste ziektedag is de regeling van de respijtdagen van toepassing. 
  • Alle andere ziektedagen kunnen gestaafd worden met een doktersbriefje. Geef je doktersbriefje af op de eerste dag dat je kindje weer naar de opvang komt. 

Wat kunnen we voor je doen?

Ben je nieuw of zit je kindje al bij ons in de opvang? Je hebt vast nog enkele vragen. We willen je graag verder helpen. 

Kind en medicijn

Thuisoppas ziek kind

Je kind is plots ziek en kan niet naar school of de opvang. Partena Ziekenfonds bezorgt je binnen de 48 uur een professionele kinderoppas aan een voordelig tarief!

Op zoek naar opvang?

De Partena onthaalouders en kinderdagverblijven bieden je kindje een tweede thuis. Onze goed opgeleide en ervaren begeleiders omringen hem of haar met de beste zorgen.


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor