Onze werking

Opvang tegen inkomenstarief

De prijs voor de opvang bij een Partena onthaalouder is inkomensgerelateerd, of afhankelijk van het gezamenlijk belastbaar beroepsinkomen van je gezin.

Attest met kindcode 

Om voor kinderopvang een tarief te kunnen betalen op basis van je inkomen, moet je bij Kind & Gezin online een attest met kindcode aanvragen. Je ontvangt het attest via e-mail en bezorgt het daarna zelf aan je kinderopvang.  

  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van het attest met kindcode. Je kunt de aanvraag doen vanaf 1 maand voor de start van de kinderopvang
  • Wil je graag vooraf een idee van de kostprijs voor jouw gezin, dan kun je een testberekening doen op de website van Kind & Gezin. 

Hoe aanvragen?

Registreer je met je e-ID of federaal token (je federaal token vraag je hier aan - let op, dit ontvang je pas na 10 werkdagen) op ‘Mijn Kind & Gezin’. Vraag een attest aan:

  1. Klik op ‘Bereken je inkomenstarief kinderopvang' en vraag je attest aan.
  2. Meld je aan met je e-ID of je federaal token.
  3. Door de registratie worden je gezinssamenstelling en je inkomensgegevens opgeladen en wordt je tarief automatisch berekend.
  4. Wanneer je alle stappen hebt doorlopen, ontvang je een attest via e-mail.
  5. Bezorg je attest aan de dienst Kinderopvang, via kinderopvang@partena-partners.be. Doe dit uiterlijk op de laatste dag voor de start van de opvangEen kind zonder geldige kindcode kan niet starten in de opvang. 

Hulp nodig bij je aanvraag?

Vraag ondersteuning voor je aanvraag bij de dienstverantwoordelijke van Partena Kinderopvang via kinderopvang@partena-partners.be.

Wat kunnen we voor je doen?

Ben je nieuw of zit je kindje al bij ons in de opvang? Je hebt vast nog enkele vragen. We willen je graag verder helpen. 

Op zoek naar opvang?

De Partena onthaalouders en kinderdagverblijven bieden je kindje een tweede thuis. Onze goed opgeleide en ervaren begeleiders omringen hem of haar met de beste zorgen.


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor