Vlaamse Sociale Bescherming

Wat is de Vlaamse Sociale Bescherming

De Vlaamse Sociale Bescherming is een verzekeringsmodel van de Vlaamse regering dat voortbouwt op het systeem van de Vlaamse zorgverzekering en zorgt voor een pakket van tegemoetkomingen en financieringssystemen in de langdurige zorg.


De nieuwe Vlaamse Sociale Bescherming moet het leven van de zorgbehoevende Vlaming een stuk vergemakkelijken. Voor alle aspecten van de dienstverlening zal men een beroep kunnen doen op de zorgkas. Waar mogelijk zal een automatische rechtentoekenning worden ingesteld. Bovendien zullen dubbele procedures vermeden worden dankzij een maximale integratie van de tegemoetkomingen en bijdrageregelingen. Zo krijgt zorgbehoevende de regie over zijn zorg zelf in handen.

Elke Vlaming betaalt nu al elk jaar 50 of 25 euro voor de Vlaamse Zorgverzekering, waarmee zwaar zorgbehoevenden recht hebben op een tegemoetkoming. Vanaf september 2016 volgen ook vergoedingen vanuit de persoonsvolgende financiering. Vanaf 2017 zal hiermee ook de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden geregeld worden.


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor