Terugbetaling verstrekkingen

ISI+kaart

Sinds 1 januari 2014 neemt de elektronische identiteitskaart (eID) de rol van de SIS-kaart over. Maar wat met doelgroepen als kinderen en grensarbeiders die geen eID hebben? Voor hen is er de ISI+kaart.

Waarvoor dient de ISI+kaart?

Wie een eID heeft, moet die sinds 1 januari 2014 voorleggen aan de apotheker, het ziekenhuis of bepaalde zorgverleners. Op die manier kunnen ze je ziekenfondsgegevens online raadplegen via het beveiligde netwerk MyCareNet.

Kinderen en personen die onderworpen zijn aan de Belgische sociale zekerheid, maar geen geldig identiteitsbewijs kunnen krijgen (bv. sommige grensarbeiders), ontvangen van het ziekenfonds een ISI+-kaart. SIS-kaarten blijven nog bruikbaar om zich te identificeren tijdens hun geldigheidsduur.

Voor wie?

Heb je een eID of een SIS-kaart die nog geldig is? Dan krijg je geen ISI+kaart van je ziekenfonds. Dit document is enkel bestemd voor:

  • kinderen jonger dan 12 jaar (ook als ze een Kids-ID hebben)
  • personen die onderworpen zijn aan de Belgische sociale zekerheid, maar geen eID kunnen krijgen (bv. grensarbeiders en hun medeverzekerden)
  • personen die niet de Belgische nationaliteit hebben en in het buitenland wonen, maar wel een beroep kunnen doen op de Belgische ziekteverzekering

Hoe kun je een ISI+kaart verkrijgen?

Kinderen jonger dan 12 jaar ontvangen de ISI+kaart automatisch van hun ziekenfonds. Pasgeborenen krijgen de ISI+ kaart automatisch toegestuurd van zodra de inschrijving bij het ziekenfonds werd uitgevoerd. Alle andere personen die recht hebben op zo’n kaart moeten ze zelf aanvragen bij hun ziekenfonds.

ISI+kaart verloren, gestolen of beschadigd?

Meldt dit meteen aan je ziekenfonds en vraag een nieuwe kaart aan.

ISI

De federale overheid helpt je verder

Voordelen voor peuter tot tiener

Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor