Globaal Medisch Dossier

Voordelen van een GMD

Met een globaal medisch dossier (GMD) kan de huisarts gemakkelijk gedetailleerde medische gegevens bijhouden over zijn patiënten. Zo kan er optimaal ingezet worden op de kwaliteit van gezondheidszorg.

Welke voordelen biedt een globaal medisch dossier precies?

Een GMD is niet verplicht, maar wel aan te raden. Je betaalt een bijdrage die volledig wordt terugbetaald en er zitten een aantal interessante voordelen aan vast. Iedereen kan aan zijn huisarts vragen om een GMD te openen. Als je dat wenst, kan de huisarts ook een GMD openen voor je kind(eren).

Door je huisarts de coördinatie van je medische verzorging toe te vertrouwen, verhoog je de kwaliteit van je gezondheidszorg. Je gezondheid wordt optimaal opgevolgd, zonder dubbele en overbodige onderzoeken en kosten. Je huisarts kan je gericht doorverwijzen voor gespecialiseerde medische hulp. Bovendien krijg je remgeldvermindering en betaal je minder remgeld voor je bezoeken bij de huisarts en sommige specialisten.

Diabetici moeten over een GMD beschikken om een diabetespas te kunnen verkrijgen. Zo kunnen zij van de terugbetaling genieten van consultaties bij erkende podologen en diëtisten. Bepaalde diabetici moeten bovendien over een GMD beschikken om een tegemoetkoming voor een revalidatieprogramma voor zelfregulatie van diabetespatiënten te ontvangen.

Terugbetaling-berekenen-tool

Ontdek onze tools

Terugbetaling berekenen

Bereken aan de hand van de prestatiecodes op je ziektebriefje hoeveel je ziekenfonds je zal terugbetalen. Enkel te raadplegen door klanten van Partena Ziekenfonds.

Ga zelf aan de slag

Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor