Globaal Medisch Dossier

Inzage

Al je medische gegevens samenbrengen in één globaal medisch dossier (GMD) is een prima idee. De huisartsen kunnen zo gemakkelijk alle gegevens raadplegen, en de patiënten krijgen kwaliteitsvolle gezondheidszorg in ruil. Maar wat gebeurt er met die informatie? 

Heb je als patiënt inzagerecht in je dossier?

Je hebt het recht om je GMD in te kijken, maar dat wil niet zeggen dat je te pas en te onpas kunt gaan installeren in het leeshoekje van de wachtkamer. Je huisarts wordt immers verondersteld jou voldoende begrijpelijke informatie te geven over jouw gezondheidstoestand.

Je kunt je huisarts een kopie vragen van je GMD. Dergelijke kopieën zijn uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Als de arts bereid is een kopie te maken, betaal je de kopieerkosten.

De huisarts kan je de inzage in jouw dossier weigeren als hij meent dat je de informatie over je gezondheidstoestand niet aankunt. Hij moet de reden voor de weigering vermelden in jouw dossier.

Als je toch wilt weten wat er in je dossier staat, kun je een andere arts inschakelen als tussenpersoon. Hij kan navraag doen bij je huisarts en je de gewenste gegevens meedelen.

Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor