Voordelen en terugbetalingen

Ziekenvervoer

Ziekenvervoer van en naar het ziekenhuis, ...  Iedereen krijgt er vroeg of laat wel eens mee te maken. Voor professioneel ziekenvervoer zijn er terugbetalingen mogelijk.

Alle voordelen op een rij

Online aansluiten Advies op maat


Vergoeding dringend medisch ziekenvervoer

Dit is het vervoer naar een ziekenhuis door een ambulancedienst in het kader van dringende geneeskundige hulpverlening. Het gebeurt altijd na een oproep naar het nummer 100/112. Voor dit professioneel vervoer bedraagt de vergoeding van de wettelijke ziekteverzekering 50% van de factuur. 

Voor de bijstand verleend door de MUG (Medische Urgentiegroep), de brandweer of de politie mag men geen verplaatsingskosten aanrekenen. 

Hoe geniet ik van dit voordeel?

 1. Bezorg ons de originele vervoersfactuur, voorzien van een witte kleefzegel van de patiënt, of vraag de terugbetaling aan met je smartphone.
 2. We storten het bedrag op je bankrekening.

Vergoeding vervoer voor ouders van kinderkankerpatiëntjes

De wettelijke ziekteverzekering vergoedt 0,25 euro/km voor de verplaatsingsonkosten van de ouders, en dit voor elke dag van de ziekenhuisopname van het kind. (Max. 75 euro/dag).

Hoe geniet ik van dit voordeel?

 1. Bezorg ons de originele vervoersfactuur, voorzien van een witte kleefzegel van de patiënt, of vraag de terugbetaling aan met je smartphone.
 2. We storten het bedrag op je bankrekening.

Vergoeding uitzonderlijk vervoer

Dit is dringend medisch vervoer met een helikopter. Hiervoor betaalt Partena Ziekenfonds 70% van de factuur terug, met een max. van 2.500 euro per factuur.

Hoe geniet ik van dit voordeel?

 1. Bezorg ons de originele vervoersfactuur, voorzien van een witte kleefzegel van de patiënt, of vraag de terugbetaling aan met je smartphone
 2. We storten het bedrag op je bankrekening op voorwaarde dat je in orde bent met je ziekenfondsbijdrage.

Vergoeding niet-dringend medisch vervoer

Dit is het vervoer van een zieke of minder mobiele persoon naar een ziekenhuis, revalidatiecentrum of hersteloord. Het kan gaan om zittend, aangepast (rolwagen) of liggend vervoer.

Niet-dringend medisch vervoer wordt best minimum 2 dagen op voorhand vastgelegd bij het ziekenfonds. Het niet-dringend medisch vervoer naar een ziekenhuis of revalidatiecentrum regelt Partena Ziekenfonds in samenwerking met Solidariteit voor het Gezin. Wij betalen 60% van deze kost terug. Doe je geen beroep op onze dienst, dan betalen we 30% terug. Voor privévervoer is er geen terugbetaling.

Voorwaarden

 • Je moet in orde zijn met je ziekenfondsbijdragen.
 • Afhankelijk van de reden waarom je wordt vervoerd, geldt een ander grensbedrag: 
  • Hospitalisatie: geen jaarlijks grensbedrag
  • Ambulante zorgen of opname in een herstellingsoord of revalidatiecentrum: tot 250 euro per jaar.
  • Chemotherapie en radiotherapie: tot 500 euro per jaar.
  • Nierdialyse: tot 300 euro per maand.

  Hoe geniet ik van dit voordeel?

 1. Bezorg ons de originele vervoersfactuur, voorzien van een witte kleefzegel van de patiënt, of vraag de terugbetaling aan met je smartphone
 2. Bezorg ons ook een medisch attest dat bewijst dat je je niet op eigen krachten kunt verplaatsen. Dit medische attest is niet vereist indien je ouder bent dan 65 jaar. Het is ook niet vereist wanneer je vervoerd wordt voor een (dag)hospitalisatie of voor vervoer in het kader van dialyse of chemotherapie.
 3. We storten het bedrag op je bankrekening.

Terugbetaling via je smartphone

Snel en makkelijk!

Dankzij de Partena Ziekenfonds app kun je nu ook terugbetalingen van onze voordelen aanvragen met je smartphone. Stuur ons een foto van het document via het Onlinekantoor en wij doen de rest!
Meer info

hospitalisatieverzekering Hospitalia Plus

Hospitalia Plus

Uitstekende prijs-kwaliteit. 

Hospitalia Plus verzekert je tegen hoge ziekenhuiskosten zonder grensbedrag. Je hebt het comfort van een éénpersoonskamer, geniet van een tussenkomst bij de behandelingen voor en na je opname, en krijgt een waarborg bij de behandeling van zware ziekten.

Ontdek deze verzekering

Vanaf  € 5,35 / maand

Ontdek meer over Hospitalisatie en revalidatie

Graag klant worden?

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Online aansluiten Meer info vragen
Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor