Voordelen en terugbetalingen

Kortverblijf voor zorgbehoevenden

Sta je in voor de verzorging van een zorgbehoevend familielid bij je thuis? Kun je zelf tijdelijk deze zorgen niet meer opnemen of heb je nood aan een adempauze?

Een kortverblijf is een tijdelijke opname in een woonzorgcentrum. Dit is een praktische oplossing als de familie of een derde die normaal een zorgbehoevende opvangt, hiervoor tijdelijk niet kan instaan. De zorgbehoevende kan dan voor een korte periode terecht in een woonzorgcentrum om je tijdelijk te ontlasten. 

Om dit tijdelijk verblijf financieel draaglijk te maken, biedt Partena Ziekenfonds een tussenkomst in het verblijf. Op kortverblijven.be vind je een overzicht van de woonzorgcentra waar je een kortverblijf kunt regelen.

Jouw voordeel

Online aansluiten Advies op maat


15 euro terugbetaald

De tussenkomst bedraagt 15 euro per dag, met een maximum van 14 dagen per jaar. 

Voorwaarden

  • De zorgbehoevende moet 60 jaar zijn of ouder.
  • Het kortverblijf moet gebeuren in een instelling erkend door het RIZIV.
  • Na het kortverblijf moet de zorgbehoevende terugkeren naar de thuissituatie.

Hoe geniet ik van dit voordeel?

  1. Bezorg de originele factuur van het kortverblijf aan Partena Ziekenfonds of vraag de terugbetaling aan met je smartphone.
  2. We storten het bedrag op je bankrekening op voorwaarde dat je in orde bent met je ziekenfondsbijdrage.Terugbetaling via je smartphone

Snel en makkelijk!

Dankzij de Partena Ziekenfonds app kun je nu ook terugbetalingen van onze voordelen aanvragen met je smartphone. Stuur ons een foto van het document via het Onlinekantoor en wij doen de rest!
Meer info

Graag klant worden?

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Online aansluiten Meer info vragen
Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor