Nieuws

Minder geld voor de behandeling van slaapapneu

Gepubliceerd op 01/10/14

Het RIZIV wil snoeien in de kosten van de behandeling van slaapapneu met CPAP-maskers (continue positieve drukbeademing). Steeds meer patiënten maken gebruik van deze therapie, waardoor de behandeling zwaar weegt op het budget.

(Lees meer)

Is het einde van de voedselpiramide in zicht?

Gepubliceerd op 01/10/14

Heeft de voedselpiramide haar beste tijd gehad? De Hoge Gezondheidsraad werkt alvast aan nieuwe aanbevelingen voor gezonde voeding. Die adviezen moeten in 2016 resulteren in een nieuw, aangepast model, op maat van de recentste wetenschappelijke inzichten.

(Lees meer)

'Ook tegen kanker kunnen we succes boeken'

Gepubliceerd op 29/09/14

Voor het eerst heeft kanker de plaats ingenomen van hart- en vaatziekten als belangrijkste doodsoorzaak bij Belgische mannen. De Stichting tegen Kanker wil echter benadrukken dat het kankeronderzoek in ons land heel wat succes oplevert.

(Lees meer)

Een hoge bloeddruk? Volg uw behandeling zoals het hoort!

Gepubliceerd op 24/09/14

Bijna 1 op de 2 hypertensiepatiënten die bètablokkers nemen, volgt zijn  behandeling niet zoals het hoort. Nochtans is die therapietrouw noodzakelijk om ernstige cardiovasculaire complicaties te vermijden of te vertragen. Dat is één van de opmerkelijkste resultaten uit een studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen ter gelegenheid van de Week van het Hart (22-26 september).

(Lees meer)

Nieuwe zoetstof advantaam toegelaten in de EU

Gepubliceerd op 23/09/14

De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor het gebruik van de zoetstof advantaam ter vervanging van suiker. De zoetstof draagt het nummer E969 en is sinds 4 juni 2014 toegelaten in verscheidene categorieën van levensmiddelen, uitgezonderd vis en vlees.

(Lees meer)

Portaalsite zelfmoord1813.be vernieuwd en uitgebreid

Gepubliceerd op 23/09/14

De portaalsite zelfmoord1813.be steekt in een nieuw jasje en is nog verder uitgebouwd. Zowel mensen met zelfmoordgedachten als hun familie, vrienden en kennissen kunnen er terecht voor professionele hulp en tips.

(Lees meer)

Steeds meer kinderen dragen een bril

Gepubliceerd op 22/09/14

(Lees meer)

Geen eerste geval van Ebola in ons land

Gepubliceerd op 12/09/14

De medewerker van Artsen Zonder Grenzen die sinds kort opgenomen is in het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis is niet besmet met het Ebolavirus. Volgens de FOD Volksgezondheid toont dit geval mooi aan dat de vereiste procedures tussen de verschillende actoren optimaal functioneren.

(Lees meer)
Sluit nu aan bij Dentalia Plus