Nieuws

5 aanbevelingen voor een toegankelijkere gezondheidszorg

Gepubliceerd op 18/10/14

In het kader van 50 jaar ziekteverzekering hebben honderden actoren uit de gezondheidszorg een diepgaande denkoefening gehouden over een betere toegankelijkheid van onze gezondheidszorg. Dat resulteerde in 5 prioritaire aanbevelingen voor onze nieuwe regering.

(Lees meer)

Is mijn arts geconventioneerd?

Gepubliceerd op 17/10/14

(Lees meer)

1 op de 3 Belgen kampt met emotionele en psychische problemen

Gepubliceerd op 17/10/14

Almaar meer Belgen vallen ten prooi aan emotionele en psychische problemen. Dat blijkt uit de nationale Gezondheidsenquête die het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) vorig jaar afnam bij ongeveer 11.000 landgenoten.

(Lees meer)

Dienstencheques bieden 100% rechtszekerheid

Gepubliceerd op 17/10/14

Dienstencheques zijn een initiatief van de overheid om zwartwerk tegen te gaan en nieuwe jobs te creëren. Bovendien zijn ze een fiscaal voordelig betaalmiddel voor poetshulp.

(Lees meer)

Jouw handen kunnen levens redden!

Gepubliceerd op 16/10/14

ls meer mensen reanimatie zouden toepassen bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis, zouden jaarlijks ongeveer 100.000 levens gered kunnen worden. Daarom organiseren de Belgian Resuscitation Council (BRC) en de Belgische Cardiologische Liga op 16 oktober de tweede ‘Restart a Heart Day’.

(Lees meer)

Beweeg meer met FitFree

Gepubliceerd op 16/10/14

(Lees meer)

Griepvaccinatie bij diabetici: nog werk aan de winkel

Gepubliceerd op 16/10/14

Ongeveer 4 op de 10 leden van de Onafhankelijke Ziekenfondsen met diabetes laten zich vaccineren tegen de seizoensgriep. Dat is meer dan het gemiddelde van de leden van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, maar toch is er nog werk aan de winkel.

(Lees meer)

Ouderen kunnen rijvaardigheid testen met checklist

Gepubliceerd op 09/10/14

De vergrijzing laat zich ook voelen in het verkeer. Niet zonder gevaar, want het gezichtsvermogen, reactiesnelheid en beweeglijkheid verminderen bij het ouder worden. Daarom lanceren het BIVV en het Instituut voor Mobiliteit (IMOB) van de UHasselt een rijvaardigheidstest voor 65-plussers.

(Lees meer)

Rookverbod in de auto? Belgen zijn pro!

Gepubliceerd op 09/10/14

Ongeveer 67% van de Belgen is voorstander van een rookverbod in de wagen. Dat blijkt uit een enquête van de Stichting tegen Kanker die De Morgen kon inkijken.

(Lees meer)
Sluit nu aan bij Dentalia Plus