Nieuws

Babysit in je buurt

Gepubliceerd op 24/04/14

Op zoek naar een babysit in jouw buurt? Dan kun je terecht bij onze partner Sloebersit. Als klant van Partena Ziekenfonds kun je hier voordelig gebruik van maken, 24u/24!

(Lees meer)

Hoe de gezondheidskloof dichten?

Gepubliceerd op 18/04/14

Een vrouw met een diploma hoger onderwijs leeft gemiddeld 25 jaar langer in goede gezondheid dan iemand zonder diploma. Het mag duidelijk zijn: de toegang tot zorg in ons land is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Dat blijkt uit een Groenboek over dit thema, het resultaat van een samenwerking tussen het RIZIV, de ziekenfondsen en Dokters van de Wereld.

(Lees meer)

Geneesmiddel tegen alcoholverslaving in Belgische apotheken

Gepubliceerd op 18/04/14

Sinds 1 april 2014 mogen artsen Selincro voorschrijven, een geneesmiddel dat de zin in alcohol doet afnemen. Het medicijn in kwestie is enkel nuttig voor mensen die echt afhankelijk zijn van alcohol.

(Lees meer)

Site met zelftests hiv afgesloten

Gepubliceerd op 18/04/14

Een hiv-test thuis uitvoeren met een onmiddellijk resultaat: dat beloofde de site www.testhiv.be. Minister van Volksgezondheid Onkelinx beval een dringend onderzoek en de site bleek de regels van de Europese marketing te overtreden. Daarom is www.testhiv.be nu offline gehaald.

(Lees meer)

België lost de rol in de strijd tegen tabak

Gepubliceerd op 18/04/14

België krijgt slechte punten in de strijd tegen tabak. We zakken steeds dieper weg op de ranglijst met landen die een goed antitabaksbeleid voeren. De lage kostprijs van roltabak in ons land vormt daarbij het grootste probleem.

(Lees meer)

Radioloog kiest het meest geschikte onderzoek

Gepubliceerd op 18/04/14

Sinds 1 april 2014 kunnen radiologen een voorgeschreven onderzoek indien nodig vervangen door een geschikter onderzoek. Die maatregel verhoogt de kwaliteit van de medische beeldvorming en vermijdt onnodige blootstelling aan medische straling.

(Lees meer)

Belg tevreden over gezondheidszorg, maar...

Gepubliceerd op 18/04/14

Over het algemeen is de Belg tevreden over onze gezondheidszorg. Toch kent ons solidariteitsgevoel haar grenzen. Zo vinden heel wat Belgen dat er bij de terugbetaling van medische kosten rekening moet worden gehouden met de levensstijl  van mensen. Dat blijkt uit een bevolkingsonderzoek naar aanleiding van de 50ste verjaardag van onze ziekteverzekering.

(Lees meer)

Word een zonneslimme school!

Gepubliceerd op 18/04/14

(Lees meer)

Euromelanoma 2014: stel een bezoek aan de dermatoloog niet uit

Gepubliceerd op 18/04/14

Zoals elk jaar rond deze periode lanceert Euromelanoma zijn campagne rond de preventie van huidkanker, met een week lang gratis opsporingen in mei. Dit jaar is het thema ‘ontkenning bij de patiënt’, een probleem dat nog veel te vaak tot een vroegtijdige dood leidt.

(Lees meer)

Bewegende baby's hebben een stapje voor

Gepubliceerd op 18/04/14

Jonge ouders zitten met tal van vragen over de beste voeding voor hun kind. Het belang van beweging belandt echter vaak in de vergeethoek. Daarom wil Kind en Gezin jonge ouders helpen om van beweging een dagelijkse gewoonte te maken bij hun kind.

(Lees meer)
Sluit nu aan bij Dentalia Plus