Nieuws

Patiënt krijgt een stralingspaspoort

Gepubliceerd op 24/07/14

De hoeveelheid straling waaraan een patiënt wordt blootgesteld, werd tot nu toe niet geregistreerd. Daar komt echter verandering in. De universitaire ziekenhuizen en enkele grote privéklinieken zullen voor elke patiënt een ‘stralingspaspoort’ bijhouden.

(Lees meer)

Nieuwe bloedtest om risico op plotse hartdood op te sporen

Gepubliceerd op 24/07/14

Plotse hartdood is een aandoening die moeilijk op te sporen valt. Daarom hebben het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, de UAntwerpen en Multiplicom een nieuwe bloedtest ontwikkeld die het risico op deze ziekte beter voorspelt dan de bestaande tests.

(Lees meer)

Europees logo voor veilige onlineapotheken

Gepubliceerd op 23/07/14

Steeds meer mensen kopen geneesmiddelen op het internet. Maar hoe weet je of een onlineapotheek wel echt en veilig is? Om het risico voor consumenten te beperken, heeft de Europese Commissie een logo voor veilige onlineapotheken gecreëerd.

(Lees meer)

Snoei je taxushaag en red levens

Gepubliceerd op 23/07/14

Heb je een taxushaag? Proficiat, dan bent je een van de vele mensen die hun duit in het zakje kunnen doen in de strijd tegen kanker. Het enige wat je moet doen, is je haag snoeien en het snoeistel gratis doneren in je containerpark!

(Lees meer)

Bescherm je huid met Spraywatch

Gepubliceerd op 22/07/14

Om de doelgroep van de 15- tot 35-jarigen te bereiken, inspireerde de Stichting Tegen Kanker zich voor haar nieuwste campagne op Baywatch, de Amerikaanse serie uit de jaren 90. Op het programma: redders in rode badpakken, parasols en véél zonnecrème!

(Lees meer)

Handicap sneller erkend als arts eHealthbox gebruikt

Gepubliceerd op 22/07/14

Als een arts gebruik maakt van de eHealthbox voor een aanvraag voor de erkenning van een handicap, zal het dossier sneller worden behandeld. Op die manier wil de DG Personen met een handicap de artsen aanmoedigen om de eHealthbox te gebruiken.

(Lees meer)

Gratis vaccinatie tegen kinkhoest voor volwassenen vanaf 1 juli 2014

Gepubliceerd op 22/07/14

Vanaf 1 juli 2014 kunnen zwangere vrouwen en andere volwassenen zich gratis laten vaccineren tegen kinkhoest. Op die manier wil de Vlaamse Overheid het stijgende aantal gevallen van deze besmettelijke infectieziekte terugdringen.

(Lees meer)

Bepaal mee de toekomst van onze gezondheidszorg

Gepubliceerd op 21/07/14

Wat verwacht jij van de gezondheidszorg, vandaag en in de toekomst? Wat betekent het woord ‘solidariteit’ voor jou? Word je als burger voldoende betrokken bij de besluitvorming rond gezondheid? Neem deel aan de debatavond!

(Lees meer)

Zwangere vrouwen consumeren te weinig jodium

Gepubliceerd op 21/07/14

Slechts 15% van de zwangere vrouwen consumeert gejodeerd zout. Die beperkte inname heeft nochtans negatieve gevolgen voor de intellectuele ontwikkeling van kinderen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Hoge Gezondheidsraad (HGR).

(Lees meer)

Alles wat je moet weten over medische hulpmiddelen

Gepubliceerd op 20/07/14

Je herinnert je misschien nog de affaire rond de minderwaardige borstimplantaten van de Franse firma PIP. Naar aanleiding van de problemen met deze implantaten ijverde minister van Volksgezondheid Onkelinx voor meer transparantie rond medische hulpmiddelen. Daarom pakt het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) uit met enkele heldere, interessante infofiches.

(Lees meer)
Sluit nu aan bij Dentalia Plus