Nieuws

Bij Idee Kids telt iedereen mee!

Gepubliceerd op 28/07/14

(Lees meer)

Kleefzegels nog nodig? Ja!

Gepubliceerd op 28/07/14

(Lees meer)

Meer dan helft van de Belgen heeft een GMD

Gepubliceerd op 25/07/14

Iets meer dan de helft van de Belgen had in 2013 een Globaal Medisch Dossier (GMD) bij hun huisarts. In Vlaanderen is het GMD het meest ingeburgerd, Wallonië heeft nog een kloof te overbruggen en in Brussel slaat het GMD duidelijk het minst aan.

(Lees meer)

Patiënt krijgt een stralingspaspoort

Gepubliceerd op 24/07/14

De hoeveelheid straling waaraan een patiënt wordt blootgesteld, werd tot nu toe niet geregistreerd. Daar komt echter verandering in. De universitaire ziekenhuizen en enkele grote privéklinieken zullen voor elke patiënt een ‘stralingspaspoort’ bijhouden.

(Lees meer)

Nieuwe bloedtest om risico op plotse hartdood op te sporen

Gepubliceerd op 24/07/14

Plotse hartdood is een aandoening die moeilijk op te sporen valt. Daarom hebben het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, de UAntwerpen en Multiplicom een nieuwe bloedtest ontwikkeld die het risico op deze ziekte beter voorspelt dan de bestaande tests.

(Lees meer)

Europees logo voor veilige onlineapotheken

Gepubliceerd op 23/07/14

Steeds meer mensen kopen geneesmiddelen op het internet. Maar hoe weet je of een onlineapotheek wel echt en veilig is? Om het risico voor consumenten te beperken, heeft de Europese Commissie een logo voor veilige onlineapotheken gecreëerd.

(Lees meer)

Snoei je taxushaag en red levens

Gepubliceerd op 23/07/14

Heb je een taxushaag? Proficiat, dan bent je een van de vele mensen die hun duit in het zakje kunnen doen in de strijd tegen kanker. Het enige wat je moet doen, is je haag snoeien en het snoeistel gratis doneren in je containerpark!

(Lees meer)

Bescherm je huid met Spraywatch

Gepubliceerd op 22/07/14

Om de doelgroep van de 15- tot 35-jarigen te bereiken, inspireerde de Stichting Tegen Kanker zich voor haar nieuwste campagne op Baywatch, de Amerikaanse serie uit de jaren 90. Op het programma: redders in rode badpakken, parasols en véél zonnecrème!

(Lees meer)
Sluit nu aan bij Dentalia Plus