Nieuws

Steeds meer kinderen dragen een bril

Gepubliceerd op 22/09/14

(Lees meer)

Geen eerste geval van Ebola in ons land

Gepubliceerd op 12/09/14

De medewerker van Artsen Zonder Grenzen die sinds kort opgenomen is in het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis is niet besmet met het Ebolavirus. Volgens de FOD Volksgezondheid toont dit geval mooi aan dat de vereiste procedures tussen de verschillende actoren optimaal functioneren.

(Lees meer)

Werkgevers verplicht om stress en burn-out aan te pakken

Gepubliceerd op 12/09/14

Sinds 1 september 2014 zijn werkgevers verplicht om hun personeel te beschermen tegen stress en burn-out. Met deze maatregel duikt het begrip ‘burn-out’ voor het eerst op in de Belgische wetgeving.

(Lees meer)

Laat griep deze winter in de kou staan

Gepubliceerd op 12/09/14

Elke winter is het weer zover: de griep doet haar intrede en velt duizenden Belgen. Nochtans volstaat een eenvoudig prikje om je te beschermen tegen de Koning der winterkwalen. Daarom pakt het Agentschap Zorg en Gezondheid in samenwerking met het Griepplatform ook dit najaar uit met een campagne rond griepvaccinatie.

(Lees meer)

De opnameverklaring in het ziekenhuis: enkele wijzigingen

Gepubliceerd op 11/09/14

Sinds 1 juli 2014 ziet de opnameverklaring in de algemene ziekenhuizen er een beetje anders uit. De voornaamste wijzigingen op een rijtje.

(Lees meer)

Samen eten is gezelliger én gezonder

Gepubliceerd op 10/09/14

Samen aan tafel gaan met het gezin is niet alleen gezellig en sociaal, maar ook erg gezond. In het bijzijn van de ouders eten kinderen namelijk meer fruit en groenten. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Antwerpen.

(Lees meer)

Seizoen van bronchiolitis en RSV staat voor de deur: van begin oktober tot eind maart

Gepubliceerd op 09/09/14

Jaarlijks veroorzaakt het zeer besmettelijk Respiratoir Syncytiaal Virus (RSV) een wereldwijde epidemie van respiratoire infecties die vooral baby’s treffen.

(Lees meer)

Meer uitkeringsaanvragen geweigerd in 2013

Gepubliceerd op 09/09/14

Vorig jaar kreeg de FOD Sociale Zekerheid 12% meer aanvragen voor een inkomensvervangende- en integratietegemoetkoming. De laatste 5 jaar steeg het aantal aanvragen zelfs met 40%. De helft van de aanvragen van vorig jaar draaide echter uit op een weigering. Dat blijkt uit het jaarverslag 2013 van de Directie-generaal Personen met een Handicap dat Het Nieuwsblad kon inkijken.

(Lees meer)

Vermelden van allergenen in niet-voorverpakte voeding straks verplicht

Gepubliceerd op 08/09/14

Vanaf 13 december 2014 moeten slagerijen, bakkerijen, supermarkten, restaurants, … u informeren over allergenen in niet-voorverpakte voeding. Die maatregel kadert in een Europese Verordening rond voedselinformatie aan consumenten.

(Lees meer)

Eenvoudige tests voor vroeggeboorte moeten worden terugbetaald

Gepubliceerd op 05/09/14

Ongeveer 7 op de 100 baby’s in ons land worden te vroeg geboren. Niet alle vrouwen met vroegtijdige weeën bevallen echter effectief te vroeg. Er bestaan gelukkig eenvoudige tests om het risico juist in te schatten. Om nutteloze opnames en behandelingen te vermijden, raadt het KCE aan om deze tests terug te betalen.

(Lees meer)
Sluit nu aan bij Dentalia Plus