Nieuws

Rokers leven gemiddeld 8 jaar minder dan niet-rokers

Gepubliceerd op 22/08/14

Wie rookt, leeft gemiddeld 8 jaar minder lang dan een niet-roker. Wie gestopt is met roken beperkt de schade, maar verliest gemiddeld wel nog iets meer dan 2,5 jaar. Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV)

(Lees meer)

Zwangere vrouwen laten zich nog niet genoeg vaccineren

Gepubliceerd op 22/08/14

De Vlaamse overheid wil dat de helft van de zwangere vrouwen zich tegen 2020 laat vaccineren tegen kinkhoest en griep. Er is echter nog werk aan de winkel. Vooral vrouwen met een lagere opleiding of van buitenlandse origine zijn minder goed gevaccineerd. Dat blijkt uit een steekproef in het UZ Leuven.

(Lees meer)

De 50 voorbij? Start met het plannen!

Gepubliceerd op 22/08/14

Op 100 jaar tijd hebben we er 25 à 30 gezonde levensjaren bijgekregen. Vanaf de leeftijd van 50 jaar is het dan ook een goed idee om die latere levensjaren goed te plannen. Met een speciale website helpt de Koning Boudewijnstichting u om vroeger na te denken over later.

(Lees meer)

Bepaal mee de toekomst van onze gezondheidszorg

Gepubliceerd op 22/08/14

Wat verwacht u van de gezondheidszorg, vandaag en in de toekomst? Wat betekent het woord ‘solidariteit’ voor u? Wordt u als burger voldoende betrokken bij de besluitvorming rond gezondheid? Als deze vragen u bezighouden, zijn de debatavonden van de Koning Boudewijnstichting, op initiatief van het RIZIV, op uw maat gesneden. Tijdens deze avonden kunt u samen met andere geïnteresseerden over deze onderwerpen discussiëren.

(Lees meer)

1 op de 2 Belgen heeft reisapotheek in de koffer

Gepubliceerd op 22/08/14

Meer dan de helft van de Belgen vertrekt nooit op reis zonder een reisapotheek. Daar staat wel tegenover dat slechts 1 op de 2 landgenoten die reisapotheek ook daadwerkelijk controleert. Dat zijn enkele opvallende conclusies uit een enquête van Sanofi en de Algemene Pharmaceutische Bond (APB)

(Lees meer)

Straks geen Motilium-zetpillen 60mg en Touristil-tabletten meer in de apotheek

Gepubliceerd op 22/08/14

Vanaf 1 september 2014 worden Motilium-zetpillen van 60 mg en Touristil-tabletten uit de handel genomen. Dat heeft de Europese Commissie beslist naar aanleiding van de bezorgdheid over de mogelijke bijwerkingen van het bestanddeel domperidon ter hoogte van het hart.

(Lees meer)

Bij Idee Kids telt iedereen mee!

Gepubliceerd op 28/07/14

(Lees meer)
Sluit nu aan bij Dentalia Plus