pix

Nieuws

Helft geneesmiddelen flink goedkoper

Gepubliceerd op 18/04/13

Sinds 1 april betaal je een pak minder voor heel wat geneesmiddelen. Deze prijsdalingen kaderen in de besparingsmaatregelen van de regering en zijn volgens Minister van Volksgezondheid Onkelinx noodzakelijk om de continuïteit van de gezondheidszorg te kunnen blijven garanderen.

2.500 geneesmiddelen

In totaal dalen 2.500 geneesmiddelen in prijs, waarvan sommige zelfs tot 70%. Het gaat om medicijnen uit zowat alle klassen. Zo zal je onder meer minder betalen voor geneesmiddelen in het kader van een behandeling voor een chronische ziekte als diabetes, maar ook voor medicijnen tegen een hoge bloeddruk, een te hoge cholesterol of osteoporose. Daarnaast dalen ook heel wat vaccins, de anticonceptiepil en verschillende soorten antibiotica in prijs.

Besparing voor patiënt en overheid

Voor de patiënten betekent deze prijsdaling een besparing van ongeveer 10 miljoen euro. Ook de overheid, die een bepaald percentage van de prijzen voor haar rekening neemt, vaart er echter wel bij. Minister van Volksgezondheid Onkelinx schat de meeropbrengst voor de sociale zekerheid op 89 miljoen euro.



Sluit nu aan bij Dentalia Plus