Blog en nieuws

Reuma, wat is dat eigenlijk?

Reuma, wat is dat eigenlijk?

Blog 4 oktober 2017

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving met ‘reuma’. Reuma is echter niet zomaar een aandoening, het is een verzamelnaam. De term reuma gebruikt men voor zo’n 200 verschillende ziekten. Om je meer inzicht te geven in deze complexe ziekte bespreken we hier de algemene symptomen van reuma samen met de meest voorkomende soorten reuma. 

Wereldwijd antirookbeleid werpt vruchten af

Nieuwsberichten 3 oktober 2017

20% minder kinderen met ernstige luchtwegaandoeningen, minder ziekenhuisopnames van kinderen en minder zware astma-aanvallen en vroeggeboortes: het zijn allemaal positieve gevolgen van een wereldwijd antirookbeleid. Dat bewijst een grootschalig onderzoek van het universitair medisch centrum van Rotterdam en de universiteit van Edinburgh.

Partena betaalt Fibricheck app terug

Partena betaalt Fibricheck app terug

Nieuwsberichten 29 september 2017

Er bestaan al heel wat apps die je helpen om je gezondheid op te volgen. De nieuwe app Fibricheck helpt je dokter om de gezondheid van patiënten beter op te volgen. Omdat voorkomen beter is dan genezen, zorgt Partena Ziekenfonds voor een terugbetaling.

Wat te doen bij griep

Wat te doen bij griep

Blog 29 september 2017

Het griepseizoen komt er weer aan. Tijdens de jaarlijkse griepperiode, van oktober tot april, is de kans op besmetting het grootst. We geven je hier enkele tips om heelhuids de winter door te komen; bespreken de verschillende griepsymptomen; vertellen je wat te doen bij griep en geven advies over de griepvaccinatie.

Een burn-out kan iedereen overkomen

Een burn-out kan iedereen overkomen

Blog 27 september 2017

Een burn-out is geen ziekte, maar een syndroom. Toch blijft een burn-out voor artsen en onderzoekers moeilijk terrein. Wat is een burn-out precies? Wat zijn de symptomen van een burn-out? En wat kan je eraan doen?

Sluiten