Blog en nieuws

1 op de 4 werknemers in burn-out staat in contact met moeilijke mensen

Nieuwsberichten 9 november 2017

Personen die constant in contact staan met ‘moeilijke’ mensen (klanten, patiënten, leerlingen) hebben meer kans op een burn-out. Denk maar aan verzorgend personeel, leerkrachten en medewerkers van klantendiensten. Zij gaan twee keer zo vaak naar een psychiater. De oorzaak? Ze moeten hun emoties altijd onder controle houden in een stresserende professionele context, zonder de erkenning die ze daarvoor verdienen. 

Ben je chronisch ziek? Kies je huisapotheker!

Nieuwsberichten 6 oktober 2017

Wie chronisch ziek is, kan een persoonlijke begeleiding bij het medicatiegebruik goed gebruiken. Daarom kunnen chronisch zieken sinds 1 oktober 2017 een huisapotheker kiezen. Die helpt hen met een gepersonaliseerde opvolging om zo gezond en zelfstandig mogelijk te zijn en te blijven, o.a. met een compleet en up-to-date medicatieschema op maat. 

Reuma, wat is dat eigenlijk?

Reuma, wat is dat eigenlijk?

Blog 4 oktober 2017

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving met ‘reuma’. Reuma is echter niet zomaar een aandoening, het is een verzamelnaam. De term reuma gebruikt men voor zo’n 200 verschillende ziekten. Om je meer inzicht te geven in deze complexe ziekte bespreken we hier de algemene symptomen van reuma samen met de meest voorkomende soorten reuma. 

Wat te doen bij griep

Wat te doen bij griep

Blog 29 september 2017

Het griepseizoen komt er weer aan. Tijdens de jaarlijkse griepperiode, van oktober tot april, is de kans op besmetting het grootst. We geven je hier enkele tips om heelhuids de winter door te komen; bespreken de verschillende griepsymptomen; vertellen je wat te doen bij griep en geven advies over de griepvaccinatie.

Sluiten