Nieuwsbericht

“Voordelen vaccinatie rotavirus wegen zwaarder door dan risico’s”

Naar aanleiding van het overlijden van twee zuigelingen raadt de Franse Hoge Gezondheidsraad de vaccinatie tegen het rotavirus af. België volgt dat voorbeeld niet. “De voordelen van de vaccinatie wegen nog altijd zwaarder door dan de risico’s”, klinkt het bij de Hoge Gezondheidsraad (HGR).

Kleine risico’s, grote voordelen

In tegenstelling tot haar Franse tegenhanger raadt de Belgische Hoge Gezondheidsraad de vaccinatie tegen het rotavirus niet af. De risico’s zijn namelijk zeer laag: slechts 1 à 5 op de 100.000 gevaccineerde zuigelingen loopt gevaar door de vaccinatie. Bovendien heeft de vaccinatie een overduidelijk positief effect op het aantal ziekenhuisopnames en het aantal spoedgevallen. Daarnaast heeft de HGR ook vertrouwen in de manier waarop ons medisch systeem de mogelijke risico’s aanpakt. 

Wat is het rotavirus?

Het rotavirus is de belangrijkste oorzaak van maag- en darmontstekingen bij jonge kinderen. Het virus kan onder meer ernstige diarree, braken en koorts veroorzaken. In ons land zijn momenteel twee vaccins tegen het rotavirus beschikbaar: RotaTeq® en Rotarix®. Het onderzoek van recente wetenschappelijke artikels bracht geen verschil in werkzaamheid en/of verschillen in bijwerkingen tussen beide vaccins aan het licht.
 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor