Nieuwsbericht

Vlaamse ziekenhuizen scoren goed op vlak van zorg en patiëntveiligheid

De Vlaamse ziekenhuizen halen goede punten op vlak van zorgkwaliteit en patiëntveiligheid. Al zijn er natuurlijk ook nog altijd werkpunten. Dat blijkt uit een nieuwe inspectieronde van de Zorginspectie.

Goede handhygiëne en completere patiëntendossiers

In 2013 hield de Zorginspectie al een grote inspectie rond chirurgie in de Vlaamse ziekenhuizen en nu waren o.a. de spoeddiensten en diensten intensieve zorg aan de beurt. Daaruit bleek dat de ziekenhuizen goed scoren rond zorgkwaliteit en patiëntveiligheid. Zo is de handhygiëne sinds 2013 nog verbeterd, nog meer patiënten dragen een identificatiebandje, het preventieve onderhoud van de medische toestellen bleek beter en de patiëntendossiers waren ook beter ingevuld. 

Welke werkpunten?

Alles kan echter nog beter. Zo hebben niet alle apotheken zicht op de medicatieschema’s van alle patiënten en niet alle patiënten zijn even tevreden over de informatie die ze krijgen. Vooral bij de overgang van het ene zorgmilieu naar het andere blijft een goede informatiedoorstroming een aandachtspunt. Daarnaast hebben verschillende ziekenhuizen moeite om op de spoeddienst de vereiste medische en verpleegkundige permanentie te verzekeren.

Wil je graag meer lezen? Raadpleeg het rapport dan hier.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor