Nieuwsbericht

Oude modellen doktersbriefjes niet langer geldig vanaf 1 juli 2017

Vanaf 1 juli 2017 mogen zorgverleners zoals artsen, tandartsen, kinesisten of logopedisten geen oude getuigschriften voor verstrekte hulp (doktersbriefjes) meer gebruiken. Vanaf dan zijn enkel nog de nieuwe modellen geldig. Let er dus op dat je zorgverlener je zo’n nieuw getuigschrift bezorgt. Anders loop je het risico om geen terugbetaling te krijgen! De oude modellen – uitgeschreven door je arts vóór 1 juli 2017 – kan je wel nog ná 1 juli aan ons bezorgen. Deze zullen probleemloos terugbetaald worden.

Hoe ziet dat nieuwe getuigschrift eruit?

Het nieuwe getuigschrift ziet er grotendeels hetzelfde uit als vroeger.

  • Onderaan bevindt zich een 'Ontvangstbewijs'. Op dit afneembaar strookje moet je zorgverlener het bedrag vermelden dat je betaald hebt.
  • Het nummer van de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) moet vermeld staan.

Hieronder zie je een voorbeeld van een nieuw doktersbriefje:  

getuigschrift verstrekte hulp

Einde van de overgangsperiode

Artsen moeten de nieuwe getuigschriften voor verstrekte hulp al gebruiken sinds 1 januari 2017, maar er geldt een overgangsperiode tot 30 juni 2017. Ook al gebruikt je zorgverlener dus een oud model, dan krijg je toch nog een terugbetaling tot die datum. Vanaf 1 juli 2017 is dat echter niet meer het geval. Het is dus belangrijk om erop te letten dat je zorgverlener wel degelijk een nieuw model gebruikt. Zo ben je zeker dat je een terugbetaling krijgt voor je medische kosten. 

De oude modellen – uitgeschreven door je arts vóór 1 juli 2017 – kan je ook nog ná 1 juli aan ons bezorgen. Deze zullen probleemloos terugbetaald worden.
 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Hoe kunnen we dagchirurgie uitbreiden?

Nieuwsberichten 27 april 2017

Na je operatie dezelfde dag nog naar huis… Het verhoogt je comfort als patiënt en het is ook budgettair efficiënter dan een klassiek ziekenhuisverblijf. De grootste hinderpaal voor meer dagchirurgie blijkt het financieringssysteem van de ziekenhuizen. Dat zegt het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) in een nieuwe studie.

Gezocht: mensen met lymfoedeem

Nieuwsberichten 27 april 2017

Ongeveer 2 op de 10 borstkankerpatiënten ontwikkelen lymfoedeem op de arm en/of hand door hun behandeling. Dat is een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel door een gestoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor