Nieuwsbericht

Verkoop e-sigaret nog dit jaar gereglementeerd

Nog dit jaar komt er een Koninklijk Besluit dat de verkoop van de e-sigaret regelt in ons land. Dat bevestigt Minister van Volksgezondheid De Block naar aanleiding van het advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR). Momenteel is de e-sigaret nog altijd verboden in België.

Mogelijk efficiënt hulpmiddel bij stoppen met roken

Volgens de Hoge Gezondheidsraad zijn e-sigaretten minder giftig dan tabak. De e-sigaret kan dus een mogelijk overgangsmiddel zijn om volledig te stoppen met roken. De eerste onderzoeksresultaten zijn positief, maar verder onderzoek is nodig. Naar aanleiding van dit advies is Minister De Block van plan om de verkoop van de e-sigaret nog dit jaar te reglementeren. Die verkoop zal gebonden zijn aan een reeks voorwaarden. Zo komt er een reglementering voor het materiaal waaruit de e-sigaret is gemaakt en voor de dampen die vrijkomen bij het roken ervan. 

“Verbied verkoop sigaretten aan jongeren onder 18 jaar”

Een andere opvallende aanbeveling van de HGR is het verbod van de verkoop van sigaretten en tabak aan jongeren onder 18 jaar. Momenteel ligt die grens op 16 jaar. Daarover wil De Block echter nog geen uitspraken doen. “Dat is een aangelegenheid waarover de volledige regering moet beslissen”, klinkt het. Verder pleit de HGR ook voor neutrale sigarettenpakjes en een verkoop die beperkt is tot kranten- en speciale tabakswinkels, met een verbod op reclame en uitstalling.
 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor