Nieuwsbericht

Rookstopbegeleiding door tabakoloog? Dan betaal je enkel het remgeld

Wil je stoppen met roken met de hulp van een tabakoloog? Dan betaal je vanaf 1 januari 2017 enkel nog het remgeld. De rest van het bedrag betaalt de Vlaamse overheid rechtstreeks aan de tabakologen. Zo moet je niet langer onmiddellijk de volle pot betalen als je wil afraken van de sigaret.

Bijdrage per kwartier

Dankzij deze nieuwe regeling betalen inwoners van Vlaanderen enkel een persoonlijke bijdrage aan de tabakoloog per kwartier consultatie. Voor individuele begeleiding gaat het om maximaal 7,5 euro per kwartier. Kies je voor groepsbegeleiding? Dan gaat het om maximaal 1 euro. Elk jaar heb je trouwens recht op 4u individuele begeleiding of 12u groepsbegeleiding. Je kan beide vormen van begeleiding met elkaar afwisselen.

Zeer laagdrempelig voor mensen met verhoogde tegemoetkoming 

Heb je recht op de verhoogde tegemoetkoming? Dan betaal je nog een pak minder per kwartier consultatie. Het gaat om maximaal 1 euro per kwartier individuele begeleiding en 0,50 euro per kwartier groepsbegeleiding. Belangrijk: dat goedkopere tarief geldt ook voor jongeren tot en met 20 jaar. 

Belang van professionele hulp

Een tabakoloog is de persoon bij uitstek om je te helpen bij het stoppen met roken. Hij heeft een specifieke opleiding gevolgd en biedt je begeleiding en handige tips op jouw maat. Samen leggen jullie een stopdatum vast en hij volgt je zowel daarvoor als daarna verder op. Zo heb je een grotere kans om de sigaret definitief vaarwel te zeggen. 

Hoe ga je op zoek naar professionele hulp?


 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Doe ook in 2018 mee aan Tournée Minérale!

Nieuwsberichten 11 januari 2018

122.460 deelnemers en een opbrengst van 171.000 euro om kankeronderzoek te financieren: de 1e editie van Tournée Minérale was een schot in de roos. Die  resultaten vragen natuurlijk om een vervolg. Ook in 2018 roepen Stichting tegen Kanker en De DrugLijn je op om in februari geen alcohol te drinken. 

Soa opgelopen? Licht je sekspartner(s) anoniem in

Nieuwsberichten 11 januari 2018

Aan je sekspartner(s) vertellen dat je een seksueel overdraagbare aandoening (soa) opgelopen hebt, het is allesbehalve vanzelfsprekend. Daarom creëerden het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) en Sensoa een site om je sekspartners anoniem op de hoogte brengen, zodat zij zich ook kunnen laten testen. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor