Nieuwsbericht

Overheid investeert in gezondheidsapps

Hartritmestoornissen vaststellen met de smartphone, een pleister op de buik die weeën registreert, …: digitale toepassingen zullen niet weg te denken zijn uit de gezondheidszorg van de toekomst. Daarom investeert Minister van Volksgezondheid Maggie De Block 3,25 miljoen euro in gezondheidsapps.

Dokter smartphone…

Gezondheidsapps schieten als paddenstoelen uit de grond. Ze zullen dan ook ongetwijfeld een belangrijk deel uitmaken van onze toekomstige gezondheidszorg. Maar welke apps zijn waardevol en welke niet? En wat met de regelgeving, het wettelijke kader en de vergoeding voor de zorgverleners die alles opvolgen? Die zaken ontbreken momenteel en daar moeten enkele pilootprojecten verandering in brengen. Minister van Volksgezondheid De Block investeert 3,25 miljoen euro in deze testen met apps om na te gaan hoe we onze gezondheidszorg moeten afstemmen op die digitale toepassingen. 

Deze zomer projecten indienen

Nog deze zomer zullen zorgverstrekkers een proefproject kunnen indienen. Op die manier moeten de tests nog eind dit jaar of ten laatste begin 2017 kunnen beginnen. De proefprojecten moeten zich situeren binnen één van de volgende vijf domeinen: diabeteszorg, geestelijke gezondheidszorg, acute beroertezorg, cardiovasculaire zorg en zorg voor patiënten met chronische pijn. 

Meer info

Neem een kijkje op www.plan-egezondheid.be.
 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2018?

Nieuwsberichten 12 januari 2018

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Doe ook in 2018 mee aan Tournée Minérale!

Nieuwsberichten 11 januari 2018

122.460 deelnemers en een opbrengst van 171.000 euro om kankeronderzoek te financieren: de 1e editie van Tournée Minérale was een schot in de roos. Die  resultaten vragen natuurlijk om een vervolg. Ook in 2018 roepen Stichting tegen Kanker en De DrugLijn je op om in februari geen alcohol te drinken. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor