Nieuwsbericht

Ook kinderen met diabetes type 1 krijgen nieuwe pleister terugbetaald

Sinds 1 augustus 2016 krijgen ook kinderen met diabetes type 1 de nieuwe sensorpleisters terugbetaald. Daarmee kunnen ze hun glucosegehalte meten zonder in hun vinger te prikken. Eerder keurde het RIZIV al de terugbetaling van deze pleisters voor volwassenen goed.

Minder vingerprikken

In ons land lijden zo’n 3.100 kinderen aan diabetes type 1. Dat is een auto-immuunziekte waarbij het lichaam geen insuline meer aanmaakt, het hormoon dat het glucosegehalte in het bloed regelt. Om dat gehalte te meten, moeten kinderen meerdere keren per dag in hun vinger prikken. Met deze nieuwe pleister is dat niet langer nodig. In de pleister zit namelijk een piepklein naaldje die de informatie draadloos doorstuurt naar een leestoestel dat je boven de pleister houdt.

Opleiding over correct gebruik door diabetescentra

Aan de terugbetaling zijn enkele voorwaarden verbonden. Het RIZIV betaalt de pleister bv. enkel terug aan kinderen met diabetes type 1 ouder dan 4 jaar. Daarnaast zullen de diabetescentra niet meteen aan al hun patiënten de pleisters kunnen bezorgen. Die centra zullen de patiënten en hun ouders ook opleiden over het gebruik ervan. Het RIZIV raadt patiënten daarom aan om te wachten tot hun volgende afspraak in het centrum om met hun diabetesteam het correcte gebruik te bespreken.

Voor volwassenen met diabetes type 1 wordt de pleister sinds 1 juli 2016 volledig terugbetaald.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor