Nieuwsbericht

Nog altijd 1.276 Belgen op wachtlijst orgaandonatie

Vandaag wachten nog altijd 1.276 Belgen op een nieuw orgaan. Om de bevolking nog meer te sensibiliseren rond orgaandonatie, lanceert de FOD Volksgezondheid de 10e editie van de campagne Beldonor.

Meer toestemmingen dan weigeringen

In België is iedereen automatisch orgaandonor, tenzij je dat expliciet weigert. Mensen kunnen daarnaast ook naar de gemeente gaan om een wilsbeschikking voor orgaandonatie te laten registreren, om zo een administratieve rompslomp na het overlijden te vermijden. Toch staan nog altijd 1.276 landgenoten op de wachtlijst voor orgaandonatie. De FOD Volksgezondheid spreekt echter van een positieve evolutie. “In 2014 was het aantal toestemmingen voor het eerst groter dan het aantal weigeringen”, zegt Luc Colenbie van de FOD Volksgezondheid. “Vandaag staan 221.384 mensen geregistreerd als orgaandonor, tegenover 188.435 mensen die weigeren om hun organen af te staan.”

Gericht tot jongeren

De 10e editie van de campagne Beldonor richt zich specifiek tot jongeren met tal van affiches, promospotjes en een facebookquiz. Daarnaast doorkruist de campagne ook het land met de ‘Federal Truck’, een bus voor kinderen met onder meer een interactief spel. Door zich te focussen op kinderen en jongeren wil Beldonor orgaandonatie ook bespreekbaar maken binnen de gezinnen.
 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor