Nieuwsbericht

Nieuwe techniek doet kosten borstreconstructie weer oplopen

Als artsen bij een borstreconstructie na kanker een nieuwe techniek als lipofilling gebruiken, kan de kostprijs voor de patiënt oplopen tot bijna 5.000 euro. Kom op tegen Kanker kreeg daarover verschillende meldingen binnen en trekt nu aan de alarmbel. 

Lipofilling

Eind 2016 bereikten de overheid, ziekenfondsen en plastisch chirurgen nog een akkoord rond de esthetische supplementen bij een borstreconstructie met eigen weefsel. Nu blijkt echter dat een nieuwe techniek als lipofilling kankerpatiënten ook handenvol geld kan kosten, namelijk tot 1.200 euro per sessie. Concreet bestaat lipofilling uit 4 sessies, waarbij vetcellen (door liposuctie) ter hoogte van de borst worden geïnjecteerd. Als een borstreconstructie met eigen weefsel niet meer tot de mogelijkheden behoort, is lipofilling de enige oplossing. 

“Geen financiële drempels”

Voor Kom op tegen Kanker is een dergelijke financiële drempel onaanvaardbaar. De organisatie doet dan ook enkele voorstellen aan de overheid en de plastisch chirurgen. Het gaat onder meer om een aantal borstklinieken die erkend moeten worden als ‘innovatieve expertisecentra’ en moeten beschikken over een budget om nieuwe technieken te onderzoeken en te introduceren.

Blijkt een bepaalde techniek een meerwaarde te hebben, dan moet er voor Kom op tegen Kanker een terugbetaling volgen door de ziekteverzekering. 

Belangrijk

Ben je aangesloten bij Hospitalia (Plus)? Ga dan vóór de ingreep na of je een terugbetaling kan krijgen voor lipofilling. Zo kom je achteraf niet voor onaangename financiële verrassingen te staan.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Elke generatie wordt allergischer

Nieuwsberichten 6 september 2018

Het aantal mensen met een allergie blijft stijgen en elke generatie wordt ook allergischer. Op 12 jaar tijd is het aantal terugbetaalde geneesmiddelen tegen allergieën bijna verdubbeld, zo blijkt uit cijfers van het RIZIV waarover De Morgen bericht. 

Ook de veiligste pijnstiller kan gevaarlijk zijn

Nieuwsberichten 25 mei 2018

Dagelijks 7 à 8 pijnstillers van 1 gram gedurende 2 weken nam een jonge vrouw uit het Gentse tegen haar hevige tandpijn. Het gevolg was een levertransplantatie. Artsen vragen aan de apothekers om hun klanten goed te informeren over een correct gebruik van paracetamol (Dafalgan en Perdolan). Want ook de veiligste pijnstiller kan dus gevaarlijk zijn. 

300 kankerpatienten mogen kinderwens blijven koesteren

Nieuwsberichten 18 mei 2018

Sinds april 2017 krijgen kankerpatiënten ‘oncofreezing’ terugbetaald, zodat ze na hun behandeling toch nog aan kinderen kunnen beginnen. Ondertussen hebben al 303 patiënten gebruikgemaakt van deze regeling. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block onderzoekt of ze de terugbetaling kan uitbreiden naar andere patiënten. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

MijnPartena