Nieuwsbericht

Nieuwe site brengt RSV-epidemie in kaart

RSV (Respiratoir Syncytieel Virus) is de voornaamste oorzaak van ziekenhuisopnames bij baby’s. Om zorgverleners en ouders beter te informeren over dit besmettelijke verkoudheidsvirus heeft het Rega Instituut van de KU Leuven een site ontwikkeld die de gegevens over RSV in ons land in realtime bijhoudt.


Mogelijk zware infecties aan de luchtwegen

Jaarlijks treft RSV ongeveer 6.000 baby’s in ons land. In het begin lijkt de ziekte op een banale verkoudheid, maar het virus kan zorgen voor een piepende ademhaling en ademhalingsmoeilijkheden. De meeste baby’s herstellen na 1 à 2 weken, maar 1 op de 10 belandt met een zware infectie in het ziekenhuis. Daarmee is RSV de voornaamste oorzaak van ziekenhuisopnames bij baby’s. Bij zwakkere of premature baby’s zijn de complicaties zelfs nog ernstiger. 

Duidelijkheid over RSV-epidemie

RSV komt dus vaak voor, maar het begin van een epidemie is moeilijk te bepalen. Daarom creëerde het Rega Instituut een site waarop labo’s hun gegevens dagelijks uploaden. Zo beschikken zorgverleners en ouders over een dagelijkse live-update van de aanwezigheid van RSV in ons land. Daarnaast vinden ouders op de site ook tal van tips om een besmetting te voorkomen.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor