Nieuwsbericht

Nieuw fonds voor borstkankeronderzoek aan de VUB

De VUB en Yamina Krossa, oprichtster van vzw Benetiet, lanceren samen een nieuw fonds voor borstkankeronderzoek. De eerste begunstigde is onderzoeker Damya Laoui, die werkt aan een nieuw kankervaccin. 

Na benetiet het VUB-Yamina Krossa Fonds

Jaarlijks krijgen meer dan 10.000 Belgische vrouwen borstkanker. Met haar vzw Benetiet ijverde Yamina Krossa voor een betere terugbetaling van borstreconstructies met eigen weefsel. Nu ze haar slag heeft thuisgehaald dankzij een akkoord met de plastisch chirurgen, richt ze samen met de VUB een nieuw fonds voor borstkankeronderzoek op. De resterende middelen van vzw Benetiet gaan naar dit VUB-Yamina Krossa Fonds.

Investering in veelbelovend onderzoek

De eerste begunstigde van dit nagelnieuwe fonds is onderzoeker Damya Laoui. Zij werkt aan een kankervaccin dat patiënten moet beschermen tegen uitzaaiingen van hun tumor. Dat vaccin gebruikt het eigen afweersysteem om te voorkomen dat de kanker uitzaait. Die methode kan niet alleen vele levens redden, maar heeft ook minder bijwerkingen dan de huidige behandelingen.

Meer info

Neem een kijkje op de site van de VUB.

 

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor