Nieuwsbericht

Kankercounteren.be: nieuwe site voor jongeren met kanker

Je bent jong en je krijgt te horen dat je kanker hebt. Wat nu? Wat met school, die kinderwens of de drang naar een eigen stek? Om jongeren met kanker te ondersteunen, lanceert Kom op tegen Kanker de website kankercounteren.be.

Kanker bij jongeren is gelukkig eerder zeldzaam. In 2013 kregen 941 jongeren tussen 15 en 29 jaar de diagnose te horen. Het gaat om een heel kwetsbare groep met specifieke problemen. Wat met hun studies? Hoe moet je solliciteren na kanker? Ze moeten hun leven noodgedwongen op pauze zetten, terwijl hun leeftijdsgenoten afstuderen en hun vleugels uitslaan. Aangezien jongeren met kanker vaak nergens terecht kunnen met deze problemen, creëerde Kom op tegen Kanker de site kankercounteren.be.

Online steun vinden

Op deze site vinden jongeren met kanker tal van getuigenissen van lotgenoten. Ze kunnen ook zelf op een forum hun eigen ervaringen delen. Zo vormt kankercounteren.be een online gemeenschap, afgestemd op de leefwereld van jongvolwassenen. “Zo vinden ze de veerkracht om met hun ziekte om te gaan”, aldus Veerle Opdebeeck, jongerencoördinator bij Kom op tegen Kanker.

Meer info?

Neem een kijkje op www.kankercounteren.be.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor