Nieuwsbericht

Info over bevolkingsonderzoeken naar kanker: nu ook digitaal!

Vanaf nu kun je zelf opzoeken wanneer je het laatst deelnam aan de preventieve bevolkingsonderzoeken naar kanker en wat de resultaten waren. Je kunt al deze gegevens online raadplegen via de Patient Health Viewer.

Wat is de Patient Health Viewer?

Dit eenvoudige programma bestaat al langer. Via de Patiënt Health Viewer kun je nagaan welke vaccinaties je wanneer kreeg en je vindt er ook een overzicht van de medicatie die je neemt. Nu komt daar dus nog een extra luikje bij. Zo kun je opzoeken:

  • wanneer je deelnam aan de preventieve bevolkingsonderzoeken naar kanker
  • wat het resultaat was
  • of er nog vervolgonderzoeken nodig zijn
  • of je inging op een uitnodiging of niet en wanneer je de volgende zal ontvangen
Al deze gegevens worden weergegeven per jaar per bevolkingsonderzoek. De gegevens rond dikkedarmkanker en baarmoederhalskanker zijn al beschikbaar. Voor borstkanker is het nog wachten tot dit najaar. 

Hoe?

Op Vitalink, het digitale platform van de Vlaamse overheid, slaan artsen, apothekers, thuisverpleegkundigen, tandartsen, ... tal van medische gegevens op met het grootste respect voor je privacy. Je kunt die gegevens zelf raadplegen via de Patient Health Viewer, een eenvoudig programma dat je op je computer installeert. Je kunt je dan inloggen met je elektronische identiteitskaart en een kaartlezer. Via de Patient Health Viewer kies je ook zelf wie er toegang heeft tot jouw medische informatie. Je kunt bv. toestemming geven aan je behandelende arts(en) of thuisverpleegkundige(n). Je kunt die toestemming ook altijd weer intrekken als je bv. van arts zou veranderen. 

Niets dan voordelen

Door medische gegevens digitaal te delen, krijgen artsen sneller toegang tot soms levensbelangrijke informatie. Daarnaast kunnen zo dubbele, overbodige en soms dure onderzoeken voorkomen worden. Dat is zowel voordelig voor jou als voor onze sociale zekerheid. Bovendien daalt ook de administratieve rompslomp van de zorgverleners en hebben ze meer tijd voor wat echt belangrijk is: jouw gezondheid.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2018?

Nieuwsberichten 12 januari 2018

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Doe ook in 2018 mee aan Tournée Minérale!

Nieuwsberichten 11 januari 2018

122.460 deelnemers en een opbrengst van 171.000 euro om kankeronderzoek te financieren: de 1e editie van Tournée Minérale was een schot in de roos. Die  resultaten vragen natuurlijk om een vervolg. Ook in 2018 roepen Stichting tegen Kanker en De DrugLijn je op om in februari geen alcohol te drinken. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor